Aston Martin deelt specificaties van Rapide E elektrische sportauto

Aston Martin heeft de specificaties van zijn allereerste elektrische sportauto uitgebracht. Het gaat hierbij om de nieuwe Rapide E elektrische auto. Volgens de fabrikant gaat het hierbij om een volledig elektrische auto. 

Volgens de fabrikant krijgt de Rapide E de beschikking over een 800 volt-accu met een capaciteit van 65 kilowattuur. Naar verwachting heeft het voertuig een range van 321 kilometer op een enkele lading.

Aston Martin laat weten dat de auto ook behoorlijk snel is.  In een uur tijd moet je genoeg lading hebben voor een afstand van 297 kilometer. Dit is mogelijk via een 50 kW-oplader.

Snelheid

De Rapide E is duidelijk een sportwagen, hierdoor is de auto ook behoorlijk snel. Het voertuig heeft een topsnelheid van 249 kilometer per uur. En gaat in slechts 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

Beschikbaarheid

De auto bevat een tweetal elektrische motoren welke samen goed zijn voor 600PK. Er worden in totaal maar 155 exemplaren geproduceerd. De prijs is waarschijnlijk ergens rond de 255.000 dollar.

Vorig artikelNieuwe iPhones te duur? Deze smartphones bieden veel en zijn voordeliger
Volgend artikeliOS 12 is beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in