Audi opent aanval op Tesla met nieuwe e-tron

Audi heeft dinsdagochtend zijn volledig elektrische auto gepresenteerd, het gaat hierbij om de Tesla e-tron. Een vijfpersoons SUV met een actieradius van 400 kilometer. 

Audi e-tron

De Audi e-tron bevat twee elektromotoren welke samen goed zijn voor 408 pk. Ook bevat de auto een vierwielaandrijvingssysteem. Op een volle 95 kWh-accu weet de auto volgens de WLTP-test een bereik te halen van 400 kilometer. Verder heeft de e-tron ondersteuning voor snelladen tot 150 kW.

Audi heeft de auto voorzien van veel elektronica, zo zijn er een tweetal schermen te vinden in de middenconsole, voor onder meer de navigatie en climate control. Ook is er een derde scherm bij het stuur te vinden. Uniek is de optie waarmee de zijspiegels vervangen kunnen worden door schermen in de deur.

De e-tron heeft ook ondersteuning voor de virtuele assistent Amazon Alexa. Via stemcommando’s is het mogelijk om de muziek te bedienen, een navigatie commando te starten of de vele mogelijkheden van Alexa.

Audi wil tussen nu en 2025 met twaalf nieuwe elektrische modellen op de markt komen. Hiermee opent Audi de concurrentie op Tesla.

Beschikbaarheid

De Europese marktintroductie staat voor het eind van dit jaar gepland. Naar verwachting ligt de Nederlandse vanafprijs in Nederland op zo’n 84.100 euro. Bestellen is mogelijk vanaf 22 november.

Vorig artikelTesla gaat dashcamfunctie toevoegen
Volgend artikelHaal met deze 5 tips het meeste uit je nieuwe iPhone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in