Haal met deze 5 tips het meeste uit je nieuwe iPhone

Heb je net een nieuwe iPhone of heb je recent iOS 12 geinstalleerd op de smartphone? Met onderstaande tips haal je het meeste uit de nieuwe versie van iOS 12 en en uiteraard je smartphone. iOS 12 brengt veel nieuwe functionaliteiten met zich mee, welke ook ten goede komen voor de gebruikerservaring op de smartphone. Ook voor de iPhone zijn er vele tips waarmee je nog even iets meer uit je iPhone kan halen. 

1. Sluit geen apps af

Sluit géén apps af? Waarom? De meeste iPhone bezitters sluiten de apps af, nadat er teveel openstaat. Het idee erachter is om ruimte te besparen en batterij te besparen. Het klopt dat je de app echt afsluit, je de app uit het RAM geheugen zal halen. Echter als je later de app weer wil openen, moet jouw iPhone de app weer volledig in het geheugen laden. Hierdoor is het afsluiten en opnieuw opstarten van de apps belastend voor je accuduur en een zwaardere last in vergelijking met het gewoon open laten staan van de app. Daarnaast heeft iOS tegenwoordig een automatisch systeem waarmee apps automatisch worden afgesloten als er meer geheugen vereist is.

2. Accuduur besparen

Net als bij de overige platformen kosten de connectiviteit verbindingen zoals Bluetooth, WiFi, 4G veel energie. Gebruik je niet altijd je bluetooth, dan is het aangeraden om de Bluetooth functionaliteit uit te schakelen. Ook met de schermhelderheid en de overige connectiviteit zoals GPS kan je veel accu besparen.

Het scherm is een van de grootste energievreters van je telefoon. Het scherm staat het meeste aan. Door de helderheid slim te configureren kan je hiermee veel energie besparen. Het is aangeraden om de helderheid automatisch te laten bepalen door het omgevingslicht.

3. Slim omgaan met notificaties

in iOS 12 zijn veel verbeteringen toegepast voor het notificatiegebruik. Het is eindelijk mogelijk om berichten automatisch te laten groeperen. Ook is het mogelijk om met de nieuwe bedtijdmodus notificaties te dimmen op bepaalde momenten.

Via het instellingenmenu is het mogelijk om een geplande “offline” tijd te configureren. Tussen de tijden die je hebt doorgeven ontvang je geen notificaties en meldingen. Op je thuisscherm wordt alleen aangegeven dat de bedtijdmodus actief is. Uiteraard is de tijd en de datum nog wel altijd aanwezig. Bij de bedtijdmodus worden de berichten op de achtergrond gehouden. Hierdoor blijft de connectiviteit wel behouden.

4. Zorg voor bescherming

Uiteraard wil je schade voor wat kan zo goed mogelijk als voorkomen. Een reparatie aan de iPhone loopt vaak behoorlijk in de kosten. Vooral voor de iPhone is er enorm veel aanbod qua bescherming. Naast hoesjes in vele soorten zijn er ook screenprotectors en bescherming voor de accessoires. Er zijn vele iPhone 8 hoesjes beschikbaar, ook voor de iPhone X en de nieuwe en oude iPhones is er een uitgebreid aanbod tussen siliconen hoesjes, hardcases en bijvoorbeeld flipcases.

5. Slim omgaan met privacy

Privacy wordt steeds belangrijker. Voor sommige apps is het belangrijk dat ze je locatiegegevens weten, maar genoeg andere apps hebben vrij weinig aan deze informatie. Door deze toegang bij apps in te trekken bespaar je niet alleen de accu, je privacy bescherm je hiermee ook.

Vorig artikelAudi opent aanval op Tesla met nieuwe e-tron
Volgend artikelSony introduceert nieuwe PlayStation Classic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here