Dash cryptocurrency: Wat is Dash en wat kan je ermee?

Dash bestaat al langere tijd op de cryptomarkt en is een vroege speler op de markt. Dash is een altcoin cryptovaluta met de eigenschappen van contact geld. Je kan het zien als een decentraal betaalsysteem waarmee tussen de ontvanger en verzender volledig anoniem transacties uitgevoerd kunnen worden welke direct worden voorzien van een verificatie. 

Het begin van Dash

De DASH cryptocurrency is in januari 2014 geïntroduceerd en was eerder bekend onder de namen Xcoin en Darkcoin. Op 25 maart 2015 hebben de ontwikkelaars Digital Cash in het leven geroepen als nieuwe naam. Vooral in 2017 is de waarde van de coin flink gestegen.

Wat is dash?

Dash is gericht op privacy en is in staat om transacties per direct te bevestigen. De cryptocurrency is gebaseerd op het bestaande model van de Bitcoin.

Vooral het privacy aspect is erg belangrijk voor Dash. In tegenstelling tot Bitcoin, waar je op de blockchain kan bekijken vanaf welk BTC adres welk bedrag verzonden zal worden. Bij Dash is het onmogelijk om transacties te linken aan adressen en/of personen. Hierdoor is Dash goed te vergelijken met cash, er is geen mogelijkheid om te bekijken van wie het geld is of van wie het geweest is.

Goedkoop

Naast deze verschillen is Dash ook erg goedkoop in de transacties, waar Dash niet gebruik zal maken van miners om de transacties te verifiëren, maar maakt gebruik van masternodes. Dit zijn servers op het netwerk van Dash welke controleren of de betalingen legitiem zijn. Hierdoor zijn de kosten van Dash relatief laag.

Alle betalingen met DASH worden dankzij InstantSend technologie nagenoeg direct bevestigd door het decentrale netwerk van masternodes.

Bekijk ook de informatiepagina’s over NEO, ARK & Ontology

Vorig artikelGoogle Home Hub: Slim apparaat met 7-inch scherm
Volgend artikelMonero (XMR) cryptocurrency: Wat is Monero en wat kan je ermee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here