Basic Attention Token cryptocurrency: Wat is BAT en wat kan je ermee?

Basic Attention Token (BAT) is een interessant crypto platform welke zich richt op een behoorlijk grote doelgroep. De founder van het project is zeker geen onbekende maar is de uitvinder van Javascript, Mozilla en Firefox. Binnen 30 seconden was de ICO hard cap behaald. 

Basic Attention Token heeft als doel om de advertentiemarkt weer efficiënt te maken, zonder dat gebruikers veel persoonlijke data hoeven in te leveren.

Basic Attention Token (BAT) is ontworpen als oplossing om de huidige problemen van de advertentiemarkt op te lossen. De BAT is een transactiemiddel tussen adverteerders, publishers en de bezoekers van een website. Bezoekers van een website krijgen een klein gedeelte van de advertentiekosten van de adverteerders in de vorm van BAT-tokens.

Op vrijwillige basis krijg je betaald voor het bekijken van advertenties. Met BAT verdient iedereen geld bij het online adverteren. Iedere keer wanneer jij een advertentie bekijkt, krijg je automatisch een aantal tokens toegekend.

Van belang?

Steeds meer gebruikers installeren een adblocker voor het blokkeren van advertenties. Vaak is er tegenwoordig een tussenpartij actie zoals Google, Facebook of YouTube. Ook zijn er veel tracking cookies actief in de huidige advertentie markt. De installatie van ad-blocking applicaties is vooral slecht voor de publishers.

Hoe werkt het BAT-systeem?

Een groot voordeel van BAT is de oprichter. De oprichter; Brendan Eich is de uitvinder van Javascript en de oprichter van Mozilla en Firefox. Hij heeft een behoorlijk sterk team achter zich staan en heeft een aantal  investeerders en grote partijen aangetrokken zoals Propel Venture Partners en Danhua Capital.

Basic Attention Token werkt met BAT. BAT is een ERC20 munt, hierdoor is de munt actief op het Ethereum netwerk. De coin werkt binnen de BRAVE browser. Standaard blokkeert de BRAVE browser alle advertenties. Gebruikers krijgen alleen advertenties te zien wanneer ze zelf aangeven hier open voor te staan.

Vooralsnog is het een nadeel dat de token alleen werkt in de Brave browser. De massa gebruikt nu vooral andere browsers zoals Chrome.

Vorig artikel‘Apple komt dit jaar met nieuwe iPad Pro’
Volgend artikelPlayStation Classic krijgt geen extra games na launch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here