Het volledige website pakket via de oplossing van Wix

Een website laten maken kan behoorlijk kostbaar zijn, veel mensen welke een website willen bouwen hebben niet de kennis in huis of de tijd om het zelf volledig op te bouwen. Tegenwoordig zijn er veel online platformen beschikbaar waarmee je vrij eenvoudig een website zonder kennis in elkaar kan zetten. Veel diensten zijn gericht op het eenvoudig bouwen van websites zonder enige kennis. 

Daarom zijn er online platformen die het je wel heel erg makkelijk maken om zelf een website in elkaar te zetten inclusief een plek waar de website staat. Hierdoor zal zowel het maken van de website als het beheer een stuk makkelijker worden. Een van deze platform is Wix.

Met Wix kun je een eigen website bouwen waarbij het hele proces eenvoudig is te configureren. Het grootste voordeel hiervan is dat er geen technische code vereist is of verstand van een CMS systeem zoals WordPress.

Het begin via Wix ADI

Al bij het begin zie je de eenvoudig werkwijze van Wix duidelijk naar voren komen. Via een interactieve invulkeuze heb je de mogelijkheid om al de eerste keuze’s te configureren. Hierbij kan je een van de vele topics selecteren, waarop de configuratie samengesteld zal worden met objecten welke relevant zijn voor de specifieke website.

Via de interactieve ‘Wix ADI’ methode is het mogelijk om via een aantal simpele vragen binnen een aantal minuten een website te ontvangen welke volledig is ontworpen aan de antwoorden op de vragen en het eerder gekozen topic.

Als voorbeeld hebben wij in bovenstaand menu een blog site aangemaakt. Vervolgens vraagt de ‘Wix ADI’ module verschillende vragen welke gericht zijn voor een blog. Allereerst verschijnt de vraag waar de website voor is bedoeld. Hierbij selecteren we ‘News Blog’.

Vervolgens verschijnen er een tal van vragen, waaronder; ‘Heeft je website de volgende functies nodig’. Hierbij heb je de mogelijkheid om te selecteren welke functionaliteiten van toepassing zullen zijn op de website. Er is de keuze tussen; Online verkopen, boekingen en afspraken aannemen, abonnees ontvangen. Ook komt de vraag voorbij voor de naam, adres van het bedrijf, persoonlijke gegevens en sociale netwerk profielen. Na het beantwoorden van de vragen heb je de mogelijkheid om een styling te configureren.

Na het selecteren van de juiste styling start er een wizard waarmee de configuratie toegepast zal worden op basis van de eerdere vragen. Vervolgens heeft Wix ADI een aantal voorbeelden aangemaakt op basis van de eerder gekozen style en de functionaliteiten.

Het resultaat is een mooie template welke je nu via de wizard volledig zelf naar eigen wens kan configureren. Een groot voordeel is dat er vanuit Wix een stappenplan zichtbaar is, waarmee je de volledige website kan configureren, zoals het configureren van de webshop en het aanmaken van je eerste blog.

Veel mogelijkheden

Wix is meer dan alleen een website, er zijn enorm veel apps en mogelijkheden standaard aanwezig. Zo zijn er een tal van apps aanwezig waarmee het mogelijk is om de website verder te configureren. Naast een blog en webshop is er ook en app voor een website chat en een reserveringen systeem. In de Wix ADI editor zijn er een aantal apps aanwezig, in de WIX editor heb je de uitgebreide mogelijkheden en zijn er tientallen apps te vinden.

Naast de WIX ADI heeft het platform ook meer dan 500 professioneel ontworpen templates voor elk type websites en veel mogelijkheden, zoals Parallax 3D-effecten, video achtergronden en mogelijkheden zoals slideshows.

Support en grote community

Een goeie editor en sterk platform is één belangrijk punt maar wat een product pas echt maakt is goeie support, ondersteuning en een actieve grote community rondom het product. Het grote voordeel van Wix is de activiteit rondom de community en de vele support en blog artikels welke een duidelijke uitleg geven over het systeem.

Naast websites ook het volledige plaatje

Het grote voordeel is de grotere uitbreiding rondom Wix. Naast de website builder zijn er ook krachtige marketing tools aanwezig, waaronder een krachtige e-mail en SEO module, waarmee je binnen enkele klikken een postvak kan openen welke gebaseerd is op de G suite van Google. Vooral voor bedrijven is dit erg interessant.

Wat kost het?

Naast het gratis abonnement, heeft Wix een aantal premium oplossing waarbij een aantal extra toepassingen zijn toegevoegd. Zo is er een eCommerce abonnement welke is gericht op kleine bedrijven. Hierbij heb je onder andere premium ondersteuning, 20 GB aan opslagruimte en de mogelijkheid tot een webshop, naast deze functionaliteiten zijn er nog een tal van interessante extra’s. De premium oplossingen zijn in vijf verschillende oplossingen beschikbaar, waaronder connect domain, combo, unlimited, eCommerce en Vip. Voor meer informatie kan je het beste de vergelijker van Wix bekijken.

Punten waar je vaak aan moet denken bij het maken van een website; Ziet het er goed uit? Werkt het makkelijk voor de gebruiker? Presenteer ik mijn producten op de beste manier? Is het veilig? Is de SEO goed toegepast? Wix zorgt ervoor dat je het complete pakket vanuit één eenvoudige omgeving kan aanmaken en beheren. Vooral het design en SEO gedeelte is bij Wix in vergelijking met de concurrentie erg eenvoudig. Hierdoor is een website maken via Wix erg eenvoudig en te begrijpen zonder kennis.

1 REACTIE

  1. Wix is voor de beginnende ondernemer wellicht een uitkomst. Echter is het naar mijn smaak niet flexibel genoeg en is het denk ik voor de meeste ondernemers beter om toch voor wordpress te gaan. Ook denk ik dat het voor het creëren van een duidelijke merknaam met daarbij de juiste huisstijl moeilijk wordt. Ik kan er naast zitten maar ik ken wix dan ook niet super goed.
    In ieder geval is het, wat ik hier nu over lees, wel een uitkomst voor sommige ondernemers die snel iets moeten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here