Wat is Binance? Alle informatie over Binance en de eerste stappen

Binance is een crypto exchange welke in Shanghai is te vinden. Binance behoort tot de populairste exchanges als het gaat om cryptocurrency. Naast Bitcoin heeft Binance vele altcoins zoals bijvoorbeeld VeChain, ARK, NEO, Ripple en de Binance Coin. 

Binance wint steeds meer aan populariteit. Van oorsprong was Binance een platform gericht op de Chinese markt. Door nieuwe regelgeving in China, heeft Binance besloten om de focus te verleggen op de rest van de wereld.

Voordat je bij Binance aan de slag kunt gaan, is het noodzakelijk jezelf te registreren op het platform. Zonder account is het niet mogelijk om te handelen in crypto. Het registreren is eenvoudig, hiervoor is een e-mailadres en wachtwoord nodig. Vervolgens dien je het account via een mailtje te registreren.

Als je eenmaal bent ingelogd, krijg je direct de vraag of je jouw account door middel van 2FA wilt beveiligen. Dit is sterk aangeraden. Met 2FA zorg je voor extra veiligheid met je account, en heb je altijd een twee-wegs authenticatie nodig. Wat ons betreft is dit een absolute must voordat je start met crypto.

2FA activeren bij Binance is eenvoudig:

  • Download ‘google authenticator’ of een andere authenticator app via de google store of appstore’
  • Scan de code, en schrijf het nummer op ( dit nummer is nodig voor het geval je toestel niet meer aangaat, of je jouw toestel kwijtraakt.
  • Log vervolgens in met je Binance wachtwoord en de gegeneerde app vanuit de Google Authenticator app.

Vervolgens zie je bij het inloggen een scherm waarom je een code kan toevoegen. Vanuit de authenticator app haal je de code op, en vul je in het scherm.

URL

Let altijd goed op dat de URL van Binance klopt en begint met https://. Er is momenteel veel namaak in omloop. Check hierdoor dubbelgoed de URL.

Waarom Binance?

Het platform van Binance is gemaakt voor gebruiksvriendelijkheid, zodat je gemakkelijk in crypto kan stappen. Voor de gebruikers is het platform behoorlijk eenvoudig. Binance heeft ook een hoge verwerkingssnelheid waardoor transacties snel worden verzonden.

De transactiekosten op Binance zijn daarnaast zeer laag, wat natuurlijk gunstig is voor iedere handelaar. Zo zijn de transactiekosten slechts 0,1%.

Eerste aankoop

Er is geen mogelijkheid om direct met fiat coins te kopen op Binance. Bij Binance maak je namelijk gebruik van cryptocurrency om andere cryptocurrency te kopen. Hierdoor is er niet echt een traditionele betaalwijze. Geld stuur je naar Binance via een andere cryptocoin. Dit kan via veel platformen welke iDeal betalingen mogelijk maken.

Op Binance kun je alleen handelen in cryptocurrencies en dus niet met fiduciair geld (euro, dollar).

Vorig artikelWat is Bakkt; de komst van een nieuw crypto platform
Volgend artikelWat is Bitcoin – Uitgebreide uitleg over de eerste cryptomunt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in