Smart home technologie: Veelbelovend voor de toekomst

Smart home technologie komt steeds vaker terug bij de consument. De meeste grote tech giganten, waaronder Google, Microsoft en Amazon werken aan veel smarthome producten. Waar een aantal jaar geleden een aantal smart home producten beschikbaar waren, zien we dat er steeds meer technologie beschikbaar komt. 

Onlangs heeft Google de Home Hub uitgebracht, een apparaat waarmee je eenvoudig meerdere smart home-apparaten kan bedienen van meerdere merken.

Er zijn tegenwoordig veel producten, waaronder slimme luidsprekers, spraakassistenten, slimme verwarmingen en slimme tv’s. Volgens IDC staat er een sterke groei klaar voor de slimme apparaten voor thuisgebruik. De mogelijke groei is duidelijk te zien in onderstaande grafiek van Statista

Slimme thermostaten

Naast slimme speaker, assistenten en lampen zijn er ook slimme thermostaten beschikbaar. De slimme thermostaat heeft veel voordelen en maakt het mogelijk meer uit de cv-installatie te halen. Naast extra functionaliteiten is het besparen hiermee ook eenvoudig, aangezien je de thermostaat volledig op afstand kan inregelen en bedienen. Via slimme sensoren kan de thermostaat zich meestal aanpassen aan de situatie. Slimme thermostaten kun je kopen bij Cvkoopjes.nl

Een slimme thermostaat kan je daarnaast goed aansturen met de Google Home Hub.

Google Home Hub

De Google Home Hub is een interessant product. De Google Home Hub heeft niet alleen de beschikking over een luidspreker, maar bevat ook een 7 inch-scherm. Via de Google Assistant is het mogelijk om de Home-apparaten te bedienen. Via de spraakbediening is het bijvoorbeeld mogelijk om je slimme lampen aan te zetten, je agenda te bekijken of de thermostaat te configureren. Vooral wanneer je beschikt over meerdere slimme apparaten is de Home Hub interessant om alles centraal te beheren.

Naast Google werken steeds meer bedrijven aan slimme apparaten en smart home-oplossingen. Ook steeds meer bedrijven werken aan producten op slimme apparaten zoals de vier nieuwe diensten welke KLM heeft uitgebracht op Google Home.

Met de vernieuwde Google Home-app heb je niet langer verschillende apps nodig om alle apparaten te kunnen bedienen. De vernieuwde Google Home-app laat je direct al jouw apparaten in één overzicht eenvoudig zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here