Bakkt: Steeds meer zicht op livegang en acceptatie vanuit de CFTC

Bakkt is de afgelopen weken behoorlijk vaak in het nieuws geweest. Veel investeerders verwachten dat Bakkt een nieuwe bull run kan gaan starten. 

Live in december

Sinds vorige week is er behoorlijk veel nieuws opgedoken over Bakkt. Het grote nieuws van vorige week was dat de Intercontinental Exchange van plan was om 12 december Bakkt te lanceren. Er gaan momenteel geruchten dat eind oktober/ begin november er officieel een goedkeuring zal komen.

Voor een nieuwe Bull Run is wat ons betreft de toestroom van institutioneel geld een belangrijk punt. Het is nu vooral een kwestie van grote adoptie en de techniek waarmee beleggers eenvoudig kunnen instappen. Bakkt maakt dit voor een groot deel m ogelijk.

Bakkt

Wanneer Bakkt volgende week een goedkeuring zal krijgen van de CFTC zal Bakkt op 12 december openen.

Veel institutionele partijen zoals Fidelity Investments hebben momenteel plannen om de markt te betreden.

Middels regulering door bijvoorbeeld de introductie van een Bitcoin-ETF zou het nog makkelijker moeten worden voor institutioneel geld om de markt te betreden. Momenteel zijn vooral Bakkt en de ETF een interessant onderdeel om te volgen.

ICE

Bakkt is niet van een onbekende partij, achter Bakkt staat The Intercontinental Exchange(ICE). ICE is het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, momenteel de grootste beurs ter wereld met een kapitalisatie van meer dan 20 biljoen dollar. Zeker door de connecties met de New York Stock Exchange en ICE heeft Bakkt een flinke stap voor op de concurrentie.

Daarnaast heeft Bakkt ook een aantal grote namen aangetrokken. Het bedrijf werkt samen met partijen zoals Microsoft, Starbucks en de Boston Consulting Group.

Bekijk ook het uitgebreide artikel: Wat is Bakkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here