Samsung Galaxy Note 9: Groter en krachtiger

De Samsung Galaxy Note 9 is een behoorlijk interessante smartphone welke nog altijd prima mee kan met de concurrentie. De grote smartphone van Samsung heeft de beschikking over een behoorlijk fors scherm. Het gaat hierbij om een 6,4-inch scherm met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels.

Groter maar krachtig

De smartphone van Samsung is het grote nieuwe vlaggenschip van Samsung. De smartphone is een combinatie van de Galaxy S9, maar dan met een groter scherm, een verbeterde camera en een unieke S Pen. Net zoals bij de Galaxy S9 beschikt de smartphone over een infinity display.

Aan de voorzijde van de smartphone zien we duidelijk het bekende design van de Galaxy S9, een groot scherm met minimale randen boven en onder het beeld. De achterkant van de Samsung Note 9 is gemaakt van glas.

Aan de zijkant is ruimte gemaakt voor de S Pen, de bekende stylus van Samsung. Het slimme pennetje is voorzien van slimme technieken, waardoor er veel meer mogelijk wordt. Zo kunnen gebruikers via het slimme pennetje apps bedienen en de smartphone op afstand bedienen voor bijvoorbeeld het maken van foto’s.

De S Pen is voorzien van de bluetooth techniek, hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden aanwezig, waaronder draadloze bediening. Het volgende is mogelijk met de S Pen:

  • Foto’s maken op een afstand
  • Video’s pauzeren
  • Gebruiken als clicker bij een presentatie
  • Instellen op maat per app (instellingen afhankelijk van de app)

Grote accu

De accu in de smartphone is behoorlijk groot in vergelijking met de voorganger. Het gaat hierbij om een accu van 4000mAh, zeker in vergelijking met de voorganger een flinke verbetering.

Dubbele camera en slimmere software

Samsung heeft flink geïnvesteerd in de nieuwe camera, en aanvullend ook software welke zorgen voor een betere weergave en uiteraard resultaat. De Note 9 beschikt over een dubbele camera van beide 12 megapixel met optische beeldstabilisatie. Net zoals bij de Galaxy S9 is er een variabele diafragma aanwezig, hierbij wordt het diafragma automatisch aangepast op basis van de lichtomstandigheden. In de praktijk moet dit zorgen voor een beter resultaat.

De camera-app heeft nu de mogelijkheid om scenes te herkennen en daarop automatisch instellingen op te laten aanpassen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de scenes landschap en portret automatisch te herkennen.

Samsung DeX: je Galaxy Note 9 is je pc

Samsung DeX is een interessante techniek waarmee het mogelijk is om de smartphone te gebruiken als PC via een eenvoudig kabeltje. Bij de Samsung Note 9 is de smartphone zijn eigen docking station en is er geen aanvullend docking station vereist. Door de kabel te connecten aan het scherm kan je de smartphone gebruiken als pc.

Je kan de Galaxy Note 9 kopen bij verschillende Nederlandse webshops. Omdat de smartphone el enige tijd geleden is uitgebracht zijn de prijzen wisselvallig en komen er regelmatig interessante aanbiedingen voorbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here