OnePlus 6T Review: Een verbetering op het eerdere succes

Software & accuduur

De telefoon draait op het eigen OxygenOS van OnePlus. Deze versie is gebaseerd op Android 9.0 Pie. De aangepaste OxygenOS versie is voorzien van enkele kleine toevoegingen en verschillen.

OnePlus heeft het OS voorzien van aanpassingen gericht op de icoontjes en aanpassingen welke zorgen voor extra batterijbesparing. Wat ons betreft is het een voordeel dat OnePlus geen stock Android gebruikt maar een aangepaste versie. Er zijn alleen functionaliteiten aanwezig welke ook echt een meerwaarde bieden aan de smartphone. In OxygenOS is verder geen bloatware aanwezig of zware interfaces welke de smartphones vertragen.

 

Stock software, ook wel bekend als bloatware is niet aanwezig op de smartphone. De standaard Android/ Google apps zijn aanwezig. Hierdoor is de software snel en voorzien van extra handige functionaliteiten. Qua uiterlijk ligt OxygenOS dicht bij stock-Android.

Eén van de meest prettige eigenschappen van het OxygenOS is dat het een redelijke kale en rustige skin is. Dit vinden wij dan ook een groot voordeel. Bijvoorbeeld bij Samsung is er vaak een behoorlijke interface aanwezig welke behoorlijk druk overkomt. Het OxygenOS voelt snel en eenvoudig aan en is perfect afgestemd op de OnePlus 6T smartphone.

Accuduur en Dash Charge

In vergelijking met de OnePlus 6 is de smartphone voorzien van een iets grotere accu van 3700mAh. De accu is met 10 procent toegenomen ten opzichten van de OnePlus 6. In de praktijk gaat de accu ook merkbaar langer mee. Bij gemiddeld gebruik is een accuduur van twee dagen goed mogelijk.

OnePlus levert opnieuw een snellader mee waarmee je de smartphone in een half uur voor 50 tot 60 procent kan opladen. Het gaat hierbij om een 20 watt-lader. De OnePlus 6T heeft niet de nieste technieken als het gaat om snelladen. Bij het zusterbedrijf van Oppo is de SuperVOOC techniek aanwezig, hierbij is een snelheid mogelijk tot 50W. Naar verwachting zullen opkomende smartphones wel gebruik maken van deze techniek.

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de OnePlus 6T smartphone:

Pagina 1: Inleiding
Pagina 2: Scherm en behuizing
Pagina 3: Camera’s
Pagina 4: Hardware
Pagina 5: Software en accuduur
Pagina 6: Conclusie

1
2
3
4
5
6
RECENSIES OVERZICHT
Scherm
9.4
Batterij
8.7
Camera
9
Performance
9.5
Design
9.5
Software
10
Vorig artikel‘Nieuwe iPad Mini verschijnt waarschijnlijk in de eerste helft van 2019’
Volgend artikelOnderzoek: Google heeft de slimste spraakassistent
oneplus-6t-review-een-verbeteringen-op-het-eerdere-succesOnePlus heeft met de OnePlus 6T een prima smartphone op de markt gebracht, als een waardige opvolger van de OnePlus 6. De smartphone is voorzien van veel nieuwe ontwikkelingen en heeft nog altijd een interessante adviesprijs in vergelijking met de concurrentie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in