Raspberry Pi minicomputer in de verkoop

De raspberry Pi die vorig jaar al is aangekondigd is eindelijk te koop. Het bedrijf heeft twee modellen aangekondigd op dit moment is alleen het duurste model van $35 dollar te koop. $35? voor een computer? dat klopt de raspberry pi is een mini computer ter grootte van een creditcard. De computer is ontwikkeld door David Braben. Het doel van de computer was om kinderen op een goedkope manier kennis te laten maken met computers waarbij deze computer van 35 dollar een zeer goede prijs is.

Raspberry Pi in twee modellen:

Vorig jaar werden de twee modellen aangekondigd: $25 voor Model A en $35 dollar Voor Model B. Model B is nu te koop en is erg in trek. De winkelservers zijn vrijwel continu overbelast door consumenten die de Linux-pc proberen te bestellen.

De specificaties:

De Raspberry Pi is geen game computer de specificaties van de kleine computer zijn een 700Mhz processor en 256MB Ram. Ook  bevat de computer wel over een usb-poort, hdmi-poort, micro-sd slot en video/audio-uitgangen. Model B bevat daarnaaast ook een netwerkaansluiting en een extra usb-aansluiting. De Raspberry Pi draait op Linux (Fedora, Debian, ArchLinux en Ubuntu). Ook kan de computer goed gebruikt worden voor een kleine server of een mediacenter/speler.

Bestellen:

Raspberry Pi is via Premier Farnell en RS Components te bestellen. Op dit moment ook als pre-order tot dat de volgende levering weer binnenkomt.

[toggle]Helaas! het succes van de Raspberry Pi was zo groot dat het niet meer mogelijk is om het te bestellen. Wij laten het weer weten als deze weer verkrijgbaar is.[/toggle]

Foto’s en Video’s 

 

 

 


Vorig artikelWindows 8 Consumer Preview nu te downloaden
Volgend artikelApple opent nieuwe Store in Amsterdam

1 REACTIE

  1. Als er genoeg “Raspberry Pi” modellen kunnen worden geproduceerd om aan de enorme vraag te voldoen, ik denk dat het de toekomst van home computers te worden. Ik heb vertrouwen in doe-het-zelf programmeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in