Islamitische bank; Kuwait Finance maakt gebruik van Ripple techniek

Kuwait Finance House, één van de grootste islamitische financiële instellingen heeft laten weten dat ze de technologie van Ripple gebruiken voor instant betalingen wereldwijd. In vergelijking met SWIFT zijn de kosten aanzienlijk lager.

Kuwait Finance House gebruikt Ripple technologie

Klanten van de Al Rajhi Bank kunnen vanaf nu instant afrekenen met de Saudische Riyal. De technologie van Ripple is de afgelopen maanden uitgebreid getest op het banksysteem. Finance House heeft de techniek vooral getest als alternatief op de oudere SWIFT techniek, dit is de huidige wereldstandaard om internationale betalingen te verwerken.

KFH has started operating an instant cross-border remittance service using Ripple’s blockchain technology. The zero fees “Instant International Transfer” service is available now in Saudi Riyal SAR where customers can make remittance transactions to beneficiaries at Al Rajhi Bank

Finance House is een van de eerste banken welke zich heeft aangesloten bij RippleNet. Of de bank gebruik gaat maken van de xRapid of xCurrent techniek is vooralsnog onduidelijk.

Bron:Kuwait Finance House

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here