Datalek: 773 miljoen mailadressen en 21 miljoen wachtwoorden buitgemaakt

Een database met 772,9 miljoen unieke e-mailadressen en 21,2 miljoen unieke wachtwoorden heeft voor een onbekende tijd openbaar online gestaan. De collectie van de vele mailadressen en wachtwoorden heeft voor een onbekende tijd openbaar gestaan. 

Datalek van enorme omvang

De ruim 87 gigabyte aan data was geüpload op de clouddienst Mega, inmiddels zijn de gegevens verwijderd, zo weet beveiligingsonderzoeker Troy Hunt te melden.

Gezien de aantallen is het te verwachten dat veel dezelfde wachtwoorden voorkomen. In totaal is de database goed voor ruim 1,1 miljard unieke combinaties van e-mailadressen en wachtwoorden.

Volgens de beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, zijn de gegevens mogelijk enkele jaren geleden buitgemaakt. Gebruikers worden geadviseerd om voor elke online dienst een sterk en uniek wachtwoord te gebruiken.

Hunt heeft een lijst online gezet van alle domeinen die mogelijk gehackt zijn, waarop de gegevens zijn buitgemaakt. Via Have I Been Pwned is het mogelijk om te checken of de gegevens zijn voorgekomen in een database.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here