5 toffe smarthome gadgets

Van alles in je huis regelen door middel van gadgets die reageren op bijvoorbeeld je spraak of instructies die je met je mobiel verstuurt. Van het openen van je gordijnen tot aan het beveiligen van je huis. Tegenwoordig is het helemaal in, smarthome gadgets.

Onze huizen worden tegenwoordig steeds slimmer. Alles gaat steeds automatischer en makkelijker. Steeds meer webshops zoals Coolblue gaan dit soort producten meer aanbieden.

Ben je benieuwd wat andere mensen van Coolblue vinden? De website Nederlandreview.nl staat vol met ervaringen.

In dit artikel bespreken we 5 super toffe smarthome gadgets.

Wat zijn smarthome gadgets?

Zoals de naam al voorspelt: Smarthome gadgets zijn gadgets om je huis slimmer te maken. Je zult vast wel eens gehoord hebben van Toon de slimme thermostaat, robot stofzuiger of bijvoorbeeld je persoonlijke assistent: de Google Home.

Elk jaar komen er weer nieuwe slimme apparaten bij die jou huis slimmer, veiliger, zuiniger of luxer maken.

Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer te stofzuigen omdat je robot stofzuiger dit doet. Of er wordt aangebeld en je kunt vanaf je bank praten met de persoon voor de deur door middel van de slimme deurbel.

Wil je dus wat inspiratie op doen voor wat smarthome gadgets? Lees dan snel even verder.

Top 5 toffe smarthome gadgets

Hieronder bespreken we 5 toffe smarthome gadgets. Deze gadgets dragen bij aan de sfeer, luxe en veiligheid van het huis.

1. Philips Hue Startkit

Phillips kwam als eerste bedrijf met de slimme lamp. In de Phillips Hue startkit zit een ontvanger die is verbonden met je router en er zitten 3 lampen bij. De lampen kun je door middel van een app op je smartphone veranderen van kleur. Zo kun je sfeer brengen aan je woonkamer of waar je de lampen ook wilt gebruiken.

Ook is het mogelijk om de lampen via je smartphone aan- en uit te zetten en kun je instellen dat de lampen aan- en uit gaan wanneer jij wilt. Wil je bijvoorbeeld ’s morgens wakker worden met een zonsopkomst effect? Dan kun je instellen hoe laat je wilt dat de lampen aan gaan en geef je ze een geeloranje kleur.

De Phillips Hue lampen zijn ook ideaal voor wanneer je op vakantie bent. Zo kun je instellen dat je lampen aan gaan wanneer het donker wordt en aan het eind van de avond weer uit gaan. Zo lijkt het alsof je thuis bent en is er ook een kleinere kans op bijvoorbeeld een inbraak.

2. Netatmo Welcome

De Netatmo Welcome is een elegant en modern uitziende beveiligingscamera. Je kunt hem overal in huis hangen. De Netatmo Welcome heeft een mooi, klein design waardoor het geen doorn in het oog is.

De Netatmo Welcome bevat een goede kwaliteit camera en is voorzien van gezichtsherkenning. Zo kun je instellen dat de camera stopt met filmen wanneer hij ziet dat er bekende gezichten in huis aanwezig zijn.

Hij is ook voorzien van een datageheugen, hierdoor kan hij video’s uploaden naar de cloud. Het fijne aan deze camera is, is dat je geen abonnement hoeft af te sluiten, wat je bij veel andere beveiligingscamera’s wel moet.

Wanneer de camera heeft gefilmd slaat hij de video op en verzend het automatisch naar een Dropbox account.

Ook heeft het een goede nachtzicht camera waardoor hij zowel overdag als ’s avonds effectief te gebruiken is.

3. Nokia Body Cardio weegschaal

Slimme weegschalen zijn tegenwoordig erg gewild. Bijna iedereen is bezig met het verbeteren en bijhouden van hun lichamelijke gezondheid.

Met de Nokia Body Cardio weegschaal kun je bijhouden hoe zwaar je bent maar ook hoeveel vetmassa en vocht je in je lichaam hebt. Ook kun je het plaatselijke weerbericht en je hartslag erop zien.

Bij de weegschaal hoort een app waarmee je op je smartphone kunt bijhouden hoeveel vetmassa je bent aangekomen of bent afgevallen.

De weegschaal heeft ook de optie om je motiverende e-mails te sturen waardoor je sneller je doel zou kunnen behalen.

Meerdere mensen kunnen van de weegschaal gebruik maken, door het gewicht weet de weegschaal wie er op staat.

4. Nest Thermostaat

De slimme thermostaat van Nest is een thermostaat die de mogelijkheid heeft om steeds slimmer te worden. Door hem te gebruiken leert hij bijvoorbeeld wanneer je thuis bent en wanneer je weg bent. Dit is handig voor als je een keer vergeet de verwarming uit te zetten.

De Nest slimme thermostaat maakt onder andere verbinding met je boiler en regelt het warme water.

Wanneer je vergeet de verwarming uit de zetten als je op vakantie gaat, zet de Nest de verwarming na 48 uur uit. Ook kun je via de bijbehorende app de verwarming op afstand aan- of uit zetten.

Je kunt veel geld besparen op je energie rekening doordat de thermostaat je tips geeft over het gebruik ervan. Benieuwd wat je verbruikt hebt? Ook hier geeft de Nest slimme thermostaat een overzicht van.

5. Nest Protect

Een ander product van Nest, de Nest Protect. Dit product heeft als doel jou te waarschuwen wanneer er rook ontwikkeling in je huis is. Ook waarschuwt hij bij koolmonoxide.

Doordat de Nest Protect een slimme melder is, kan hij het verschil meten tussen stoom en rook. Wanneer je dus een keer een warme douche neemt, zal hij niet af gaan.

Wanneer hij op merkt dat er rook of koolmonoxide vrij komt, spreekt hij eerst een waarschuwing uit voordat het alarm afgaat. Vervolgens krijg je een melding op je smartphone.

Wanneer je ook een Nest slimme thermostaat hebt, kun je ze laten samenwerken. Is er rookontwikkeling? Dan zet de Nest slimme thermostaat ook gelijk de verwarming uit.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen zien zijn er veel verschillende smarthome gadgets. De één is voor extra sfeer, de ander is voor extra veiligheid. Al deze gadgets zijn te gebruiken met je smartphone.

Deze gadgets zijn verkrijgbaar bij Coolblue. Neem eens een kijkje op Nederlandreview.nl voor de ervaringen en beoordelingen van andere gebruikers van Coolblue.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here