Elektrische scooter; hoe staat het met de techniek?

De elektrische scooter is in Nederland bezig met een flinke opmars. In 2018 is de populariteit fors gestegen volgens een onderzoek van Bovag en RAI. Ook staan de ontwikkelingen zeker niet stil. 

Verbetering in techniek

In vergelijking met een aantal jaar geleden werkt de techniek nu een stuk beter in vergelijking met een paar jaar geleden. Zeker in het begin van de elektrische scooter waren er veel problemen en gebreken met de techniek en de onvoldoende capaciteit van de accu, zo heeft de brancheorganisatie laten weten. Hierdoor is de elektrische scooter nooit echt populair geworden. Maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen. Aangezien de populariteit flink is toegenomen.

Slimme scooter

In Nederland zijn er een aantal bedrijven ook een slimme scooter aan het ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Etergo. Het bedrijf is bezig met een Appscooter. De scooter moet slim worden en voorzien van vele technieken, zo is er een groot scherm aanwezig. Door het koppelen met een scherm moet het mogelijk zijn om te navigeren, muziek te luisteren of te bellen. Zonder enige interactie met de telefoon zelf.

Een binnenkomend berichtje leest de scooter zelf voor. Ook bepaalt het voertuig zelf welke functies veilig zijn om te gebruiken. Het voertuig is voorzien van een 7-inch touchscreen en internetverbinding

Voor Etergo komt het goed uit dat steeds meer Europese steden met milieuzones brandstofscooters uit hun stad weren. Dit is ook gelijk een van de redenen waarom de elektrische scooter de komende tijd een flinke opmars kan maken. Helaas moeten we nog wel even wachten op scooter, wil je niet langer wachten bekijk een ruim aanbod scooters vestiging Rotterdam met een groot assortiment elektrische scooters.

Naast Etergo zijn er nog meer fabrikanten bezig met de ontwikkeling van smart-scooters. Wij zijn zelf vooral benieuwd hoe snel de techniek zich zal veranderen bij de elektrische scooters.

Verschil met normale scooter

Het grootste verschil van de elektrische scooter ten opzichte van een ‘normale’ scooter is dat deze op elektriciteit rijdt. Een elektrische scooter, afhankelijk van het merk en model, bevat deze meestal een lithium of lood accu. De accu kan eenvoudig opgeladen worden via het stroomnet. Een groot voordeel is dat een elektrische scooter vrijwel geen onderhoud nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here