Microsoft: Stop met gebruik Internet Explorer

Het is ondertussen alweer een aantal jaar geleden dat Microsoft is gestopt met Internet Explorer als merk. Edge is alweer vier jaar de browser van de fabrikant. Edge is de moderne browser welke verscheen met Windows 10. 

Internet Explorer bleef bestaan, als overgangsfase en vooral voor de bedrijven welke applicaties specifiek hebben ontwikkeld voor de IE browser. Inmiddels is Internet Explorer behoorlijk verouderd en dat is inmiddels een stuk duidelijker.

Chris Jackson, cybersecurity-expert in de Windows-divisie van Microsoft, heeft een waarschuwing gegeven over het gebruik van Internet Explorer als standaardbrowser.

Een groot aantal bedrijven gebruikt nog steeds Internet Explorer, vooral de oudere web-apps kunnen nog niet overweg met de moderne browser.

“Internet Explorer is een compatibiliteits-oplossing,” zo waarschuwt Jackson. Het is geen browser welke je dagelijks moet gebruiken voor de browsing. Aldus Chris Jackson; cybersecurity-expert in de Windows-divisie.

Binnenkort komt Microsoft met een op Chromium-gebaseerde versie van Edge. Daarmee wordt de browser losgekoppeld van het Windows 10 systeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here