Dit moet je weten over Ripple en XRP

Ripple is een van de eerste altcoins welke verscheen na de bitcoin, en staat al langere tijd in de top 3 van de totale cryptomarkt. Maar wat is Ripple en de XRP coin nu precies?

ipple en XRP worden vaak door elkaar gehaald. Je kan het zo zien. Ripple is het netwerk en XRP de coin of token welke draait op het netwerk. Als we het over de coin hebben gaat het om XRP, waar Ripple het bedrijf is achter de populaire cryptomunt.

Wat is Ripple?

Ripple is een bedrijf welke in 2012 in Californië is ontstaan. De eerste naam was Opencoin. Sinds 2012 werkt het bedrijf aan het betaalprotocol Ripple. Vanaf 2015 heeft Ripple besloten om de naam van dit protocol te gebruiken als de bedrijfsnaam. Zo is het bedrijf verder gegaan onder Ripple.

De oplossing?

Ripple werkt aan een oplossing om het betalingsverkeer tussen banken te optimaliseren en te verbeteren. De munt is te vinden op het netwerk en heeft de naam XRP.

Stijging

Ripple heeft in de afgelopen jaren een flinke stijging doorgemaakt. In het begin van 2017 behaalde Ripple een waarde van 0,006 dollar per token. Een jaar later bereikte de munt een waarde van 3,65 dollar. Na de flinke daling vanaf december staat de waarde momenteel onder de 40 cent. Online Ripple kopen is eenvoudig en mogelijk bij meerdere partijen.

Waarin verschilt ripple (XRP) van bitcoin?

Er is een groot verschil tussen Bitcoin en Ripple. De Bitcoin is ontworpen als decentraal peer-to-peer alternatief voor de huidige vorm van betalen. Het idee achter de Bitcoin is juist bedoeld dat er geen derde partij meer vereist is om de waarde te wisselen.

Ripple staat precies daar tegenover en is bedoeld om het systeem van de banken te verbeteren. Op het protocol van Ripple is het mogelijk om munteenheden te versturen, waaronder de token, coin, XRP.

Ook is Ripple niet te minen, bij Bitcoin is dit wel het geval. Ripple heeft ervoor gekozen om de uitgifte van XRP te centraliseren. Zo zijn alle tokens welke ooit in omloop komen al aangemaakt. In totaal zijn dat er 100 miljard. Daarvan zijn er 40 miljard vrijgegeven. De rest is momenteel nog in het beheer van de Ripple Foundation.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here