Drone experts komen samen voor verdere ontwikkelingen

Space53 is een locatie waar bedrijven en drone experts samen komen om de ontwikkelingen verder te ontwikkelingen. Naast de ontwikkelingen is er ook ruimte voor training.

In Enschede, op het voormalige Vliegveld Twenthe, is een locatie geopend voor het testen, trainen en ontwikkelen van onbemande vliegtuigen. Space53 is een ruimte waar bedrijven de mogelijkheid krijgen om drones en uav’s te testen zonder de strenge regelgeving en vergunningen welke op andere locaties.

De behoefte is er zeker, veel grote bedrijven en tech giganten werken samen met Space53 voor de verdere ontwikkeling. Zo werkt Nokia samen met Space53 voor de ontwikkeling van een luchtverkeerssysteem voor drones. Ook is de plek vooral in het teken van ontmoeten en het delen van kennis er ervaring.

Consumenten

Nog altijd is er in Nederland niet echt een duidelijk beleid over het gebruik van drones. We merken dat de meeste mensen erg wisselend zijn over het gebruik in Nederland. Zo zijn er geen vaste eisen en is de regelgeving onduidelijk. Uiteraard zijn er nog altijd voldoende drones beschikbaar, waar DJI momenteel marktleider is. Bij de expert voor uw drone is het mogelijk om informatie te verkrijgen over het gebruik en de verschillende toepassingen van de verschillende drones welke verkrijgbaar zijn binnen Nederland.

Meer eenvoud

Vorige week is in het nieuws gekomen dat minister Cora van Nieuwenhuizen van plan is om de dronetesters meer ruimte te geven op Space53. Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maakte dinsdagochtend bij de opening van de Amsterdam Drone Week bekend dat ze ontwikkelingen en innovatieve toepassingen vooral willen ondersteunen door de minder strenge regels op de testlocaties.

Naast Nokia hebben ook het ministerie, DJIm de politie en onder andere de Drone Flight Academy een samenwerking met Space53 voor het uitvoeren van uitgebreide testen op een hiervoor ingerichte ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here