Bug in Ledger wallet; upgrade sterk aangeraden

Er is een kritieke bug ontdekt in de Ledger hardware wallets. De bug is met de laatste 1.5.5 firmware opgelost, de meeste gebruikers hebben deze firmware nog niet geinstalleerd. Ledger heeft de bug nauwelijks gecommuniceerd.

Kwetsbaarheid in Firmware 1.5.5

Gebruikers van Ledger hardware wallets die de update niet hebben uitgevoerd riskeren een groot beveiligingslek. Door de bug is het mogelijk dat hackers tijdens een transactie je complete portfolio kunnen leeghalen. Wanneer de bug wordt geëxploiteerd lijkt alles normaal en vindt de transactie gewoon plaats.Tijdens de transactie worden alle coins op de wallet doorgestuurd naar de hackers.

Sergey Lappo heeft de kwetsbaarheid ontdekt in november. Hij maakte de bug bekend bij Ledger, waarna het bedrijf een update heeft uitgebracht.

De bug is op te lossen met de laatste firmware. Het gaat hierbij om versie 1.5.5. Om het zeker voor het onzekere te nemen is het sterk aangeraden om de Ledger altijd up to date te houden. Zeker voor het uitvoeren van transacties is het aangeraden om de Ledger altijd te voorzien van de laatste firmware.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here