Mobiele data relatief duur in Nederland; zo kan je besparen op je abonnement

Nederlanders betalen in vergelijking met andere Europeanen een relatief flink bedrag voor mobiele data. Zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Cable. In dit artikel bespreken wij hoe je alsnog  kan besparen op de data en het abonnement. 

Volgens het bureau is de data in Nederland behoorlijk aan de prijs, waar de Nederlanders gemiddeld 7 euro voor 1GB mobiele data betalen. Alleen in Zwitserland, Noorwegen, Portugal, Griekenland en België kost mobiel internet gemiddeld meer dan in Nederland.

Griekenland staat op nummer 1 als het gaat om de prijs van mobiele data. In Griekenland is er een tarief van gemiddeld 28 euro per 1 GB aan mobiele data. In Griekenland is de data voordelig, waar de Finnen gemiddeld 1 euro voor 1GB betalen.

Snelheid

Het ministerie van Economische zaken stelde onlangs nog een minimumsnelheid voor mobiel internet voor. Hiermee moet worden voorkomen dat er alsnog gebieden zijn wat een ondermaatse internetverbinding van toepassing is. Volgens het onderzoek niet de minimumsnelheid van 8MB per seconde in 2022 de standaard zijn. Vervolgens kan de ondergrens verhoogd worden naar 10 MB per seconde in 2026. Zeker met de komst van 5G zal dit op termijn alleen maar oplopen.

Hoe kan je besparen op de data

Het is slim om alsnog extra te besparen op de data en je totale abonnement. Het klinkt vreemd, maar hoe meer data hoe goedkoper vaak het abonnement. Gebruik je veel internet? Dan kan een groter abonnement zeker in zijn voordeel werken. Vaak zijn zelfs de grotere databundels in verhouding goedkoper dan een abonnement met een kleine databundel.

Naast de hoeveelheid data loont het ook om sim only te vergelijken. In Nederland zijn er enorm veel verschillende bundels, aanbieders en mogelijkheden.

Om jouw ideale abonnement te vinden kun je aanbieders van Sim Only vergelijken op allerlei onderdelen. Belangrijke onderdelen zijn onder andere de betrouwbaarheid van het netwerk in jouw regio, daarnaast zijn de extra voordelen ook belangrijk. Bij veel providers krijg je tegenwoordig voordelen in combinatie met een TV-pakket.

In het buitenland

In het buitenland zijn er andere regels, het is slim om van te voren altijd te kijken welke tarieven er worden berekend in het buitenland. Tussen de Nederlandse providers kan er hierdoor een verschil qua prijs ontstaan.

Het is verstandig om voor het vergelijken eerst de wensen duidelijk te hebben, daarna kan je vervolgens eenvoudig vergelijken tussen het enorme aanbod op de Nederlandse markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here