Dit is de nieuwe Tesla Model Y

Deze week heeft Tesla de nieuwe Model Y gepresenteerd. De nieuwe Model Y is een compacte SUV crossover welke is bedoeld voor de ‘massa’. Alleen is de Model Y nog niet echt goedkoop te noemen met een startprijs van 56.000 euro. 

Net als de Model 3, verschijnt de Model Y als een Standard Range, Long Range, Dual-Motor All-Wheel Drive en Performance. Het instapmodel van de nieuwe Tesla Model y heeft een startprijs van 56.000 euro. Voor de Long Range betaal je 60.000 euro. Voor de Performance-editie is er een prijskaartje meegegeven van 69.000 euro.

“De Tesla Y heeft de functionaliteit van een SUV, maar rijdt als een sportwagen”, aldus de Tesla-oprichter Elon Musk.

Het interieur van de nieuwe Model Y is gelijk aan de Model 3. Het gaat hierbij om een strakke look met een 15-inch touchscreen en een leeg dashboard. De Model Y is iets ruimer en biedt de mogelijkheid voor een derde rij stoelen in de wagen.

De SUV biedt dus in de standaard uitvoering ruimte aan vijf passagiers. De uitbreiding naar zeven zitplaatsen zal 3.200 euro gaan kosten. Voor het autonoom rijden moet je 5.300 euro aftikken, hiervoor krijg je wel een autopilot functionaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here