iPhone valt uit door de kou; Zo kan je het oplossen

In  Nederland of op wintervakantie heb je wel eens de kans om lagere temperaturen tegen te komen. Zoals bij de meeste elektronische apparaten kan de iPhone hier wel eens problemen mee ondervinden. Dit probleem komt vooral door de lithium-ion-batterij welke is verwerkt in het toestel. 

De lithium-ion-batterij kan te maken krijgen met de nodige weerstand, waardoor er energie verloren gaat. Apple geeft aan dat de iPhone de 0 en 35 graden optimaal gebruikt kan worden. Uitgeschakeld kun je de iPhone bewaren bij temperaturen tussen ‑20 tot 45 °C.

Wanneer het vriest of juist extreem warm is kan je de iPhone het beste niet al te lang gebruiken in de kou.

Gebruik een hoesje

Door het gebruik van een hoesje is het mogelijk om de iPhone te beschermen tegen de kou. Met een iPhone hoesje zal het toestel net even wat langer warm blijven, maar verwacht zeker geen wonderen. Naast de iPhone kan dit uiteraard ook optreden bij de iPad. Hiervoor kan je een iPad case aanschaffen.

iPhone in de winter niet meteen weer inschakelen

Het is verleidelijk om de iPhone meteen weer aan te zetten in een warmere omgeving. De snelle wisseling is niet goed voor het toestel. Door de snelle verandering in de temperatuur kunnen sommige onderdelen uitzetten, waardoor de onderdelen beschadigd kunnen raken.

Gebruik oordopjes om te bellen

Vooral tijdens het bellen en een lage omgevingstemperatuur kan de temperatuur snel afkoelen. Het is aangeraden om te bellen via de oordopjes.

Batterij sneller leeg

Door de winterse temperaturen is het mogelijk dat de batterij sneller leeg kan gaan. Dit is een eigenschap van de lithium-ion-batterijen. De batterijen gebruiken en chemische reactie om stroom op te wekken. In de kou zal de chemische reactie een stuk langzamer opbouwen, waardoor de prestaties kunnen tegenvallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here