Update Philips Hue app: Meerdere opties

Wanneer je liever niet in het duister wilt tasten bij het inrichten van jouw smart home zal slimme verlichting tot de eerste toepassingen behoren in jouw slimme woning. Het nadeel van updates is het hoge ‘beta’ gehalte van apps, die steeds nét niet helemaal af lijken te zijn. Het voordeel is dan weer dat app updates voor smart home apparaten vaak nieuwe features toevoegen die de producten nog beter maken. En die updates zijn nog gratis ook! Hier zijn acht verbeteringen in de laatste updates van de Philips Hue app, zowel voor Android toestellen als voor Apple (iOS).

1. Kleur en helderheid instellen bij inschakelen

Dit is wat ons betreft een fijne toevoeging. Je kunt zowel de kleur als de helderheid instellen wanneer je een Hue lamp inschakelt. Zo krijg je direct het lichtschema dat je wilt hebben. Hoe minder je steeds hoeft in te stellen hoe slimmer de smart home wordt.

2. Individuele lampen instellen

Heel eerlijk gezegd zijn die slimme lampen erg verslavend. Het begint met een witte lamp, dan een lamp erbij voor de slaapkamer, leuke kleurtjes en mooie LEDstrips voor onder de bank. Voor je het weet heb je de complete woning als een kerstboom opgetuigd! Dan is het wel prettig dat het kleurselectie scherm nu een aan-uit schakelaar heeft voor individuele lampen.

3. Buitensensor instellen

Het schijnt dat er buiten ook behoefte is aan licht! Maar even serieus, verlichting buiten behoort tot de beste methoden om inbrekers te weren. Daarnaast is het ook gewoon heel prettig als er een lichtje gaat branden wanneer je thuis komt. Je kunt de sensor buitenhuis tegenwoordig direct in de app configureren. Dat maakt het weer iets eenvoudiger om alle verlichting in én rond de woning te bedienen.

4. Onthouden van instellingen bij stroomuitval

Er zijn van die gelukkige mensen die nooit last hebben van stroomuitval. Voor deze groep zal deze update niet merkbaar zijn. Maar iedereen die al eens gevloekt heeft toen ze na stroomuitval de smart home verlichting weer opnieuw moesten instellen kunnen juichen; de lampen gaan na een stroomuitval gewoon weer terug naar de laatste stand. Dit is overigens een feature die alleen werkt via de Hue Bridge 2.

5. Ondersteuning voor slimme schakelaars

Wij zijn fan van slimme schakelaars, jij ook? Met de ‘Friend of Hue’ knoppen kun je draadloos en zonder batterijen door het hele huis knoppen verstoppen. Dit was al mogelijk, tegenwoordig kun je ze ook instellen via de Hue app. Automatische instellingen zijn leuk en aardig, wij vinden die ‘ouderwetse’ controle met slimme knoppen toch wel erg comfortabel.

6. Weergave van verbindingsstatus

Dit is typisch zo’n feature waarvan je denkt waarom die nog niet in de app zat. Je kunt eindelijk zien of de app nog in verbinding staat met jouw smart home verlichting. Dat zie je direct op het icoon bij de instellingen. Zo hoef je niet meer te twijfelen of het aan jouw getik op het scherm ligt, of dat de verbinding gewoon verbroken is. Aan de andere kant kunnen we de verbinding niet langer de schuld geven wanneer we met onze dikke vingers weer eens verkeerd tikken…

7. Beter op tablets (Apple iOS iPad)

Split View en Slide Over hebben van de iPad echt een productiviteitstool gemaakt. Je kunt er twee apps mee naast elkaar weergeven en gebruiken. Reuze handig, maar het heeft best lang geduurd voordat deze functionaliteit werd toegevoegd aan de Hue app. Met deze update is de tablet versie weer een stuk beter geworden.

8. Slimmere Siri (Apple iOS iPad)

Siri kan een handige spraakassistent zijn, maar slim is niet altijd het juiste woord om haar capaciteiten te beschrijven. In de Philips Hue update voor mobiele Apple apparaten worden Siri Snelkoppelingen voor Hue toegevoegd. Niet alleen leert Siri wat jouw favoriete voorkeuze programma’s zijn, je kunt nu ook zelf commando’s opnemen en als acties gebruiken.

Let ook op hardware updates!

Vergeet ook niet regelmatig te controleren of de Philips Hue hardware up to date is. Niet iedereen staat erbij stil dat slimme apparaten in een smart home (zoals deze) ook aangestuurd worden door software. Dit kunnen bug fixes zijn die kleine irritaties kunnen wegnemen, maar soms betreft het belangrijke veiligheidsupdates die je echt moet installeren. Met draadloze apparatuur kun je heel veel mooie dingen doen, er kan helaas ook behoorlijk wat misgaan.

Een smart home is meer dan slimme lampen

Hoewel Philips Hue op zich al een mooi systeem is, haal je pas echt het maximale uit jouw smart home door meerdere apparaten aan elkaar te koppelen. Denk aan elektrische rolgordijnen met motor van Somfy Smart Home die sluiten wanneer je de lampen inschakelt, of laat de kamer in de kleur van jouw favoriete voetbalteam veranderen wanneer ze een goal maken. Gaat er bij jou al een lichtje branden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here