Facebook praat met Visa en Mastercard over eigen cryptomunt’

Facebook is volgens bronnen in gesprek met Visa, Mastercard en de betaalverwerker First Data over de ondersteuning van een cryptomunt welke Facebook aan het ontwikkelen is. Al langere tijd gaan er geruchten over Facebook en de ontwikkeling van een crpytomunt. 

Het sociale netwerk wil dat zoveel mogelijk partijen, zoals grote webwinkels en apps, zijn nog te lanceren cryptocoin gaan accepteren, zo laat The Wall Street Journal weten. Volgens de zakenkrant is Facebook inmiddels met tientallen bedrijven in gesprek.

Al zeker een jaar is Facebook bezig met de ontwikkeling van de cryptocoin. De koers van de Facebook-munt zal vermoedelijk een vaste wisselkoers krijgen ten opzichte van de dollar, het gaat hierbij om een stablecoin, om grote koersschommelingen te voorkomen.

Facebook is van plan om bij de lancering voor één miljard dollar aan reserves te hebben. Dat bedrag willen ze ophalen bij bedrijven waarmee Facebook de munt zal lanceren. Het doel van de Facebook Coin blijft vooralsnog ook onbekend. Er wordt gespeculeerd dat de stablecoin gebruikt zou kunnen worden voor transactie’s, of voor de beloning voor het kijken van advertenties op het platform.

Bekijk ook de website crypto365.nl voor meer crypto en Bitcoin nieuws.

Vorig artikelTesla verwacht tekort aan grondstoffen voor gebruik auto batterijen
Volgend artikelZiggo gaat prijzen van abonnementen opnieuw verhogen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here