Hackers stelen 37 miljoen euro van bitcoinbeurs Binance

Hackers hebben 7.000 Bitcoin, ongeveer 37 miljoen euro gestolen uit de hot wallet van Binance. Zo heeft de cryptocurrency exchange afgelopen nacht laten weten. De hackers hebben verschillende gegevens weten te bemachtigen, waaronder de API keys, 2FA codes en accountinformatie. 

Opvallend is dat de gestolen bitcoin zijn te herleiden naar één transactie op de blockchain. Volgens de Binance CEO changpeng Zhao zijn de funds ‘safu’. Binance zal de gestolen Bitcoin gaan vergoeden uit een eigen fonds. De eindgebruiker gaat hierdoor geen Bitcoin verliezen.

Binance is momenteel nog bezig met het onderzoek hoe de hackers achter de gegevens zijn gekomen, en hoe ze vervolgens de cryptocurrency hebben weten te verplaatsen. Volgens de cryptocurrency exchange zal dit onderzoek ongeveer een week duren. Tot die tijd kan je geen cryptocurrency storten of terugtrekken uit je account bij Binance.

Cryptocurrency exchange Binance heeft een eigen fonds  welke speciaal is gericht op dit soort gevallen. Dit fonds heeft de naam SAFU. Tien procent van de commissie uit het handelen bij Binance gaat naar een cold wallet.

De markt heeft vooralsnog een lichte reactie gegeven op de hack. Momenteel is de koers van de Bitcoin weer aan het stijgen richting de $6000

Vorig artikelZiggo gaat prijzen van abonnementen opnieuw verhogen
Volgend artikelWhatsApp stopt eind 2019 met de ondersteuning voor Windows Phone en iOS 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here