Deze eenvoudige tech-oplossingen kunnen het je mkb-bedrijf heel wat makkelijker maken

Het kan moeilijk zijn om het overzicht te bewaren in onze digitale tijden. Afleiding zit tegenwoordig dan ook in het kleinste hoekje. Dat geldt natuurlijk voor de mens als individu, maar ook voor bedrijven; zeker voor kleinere bedrijven is het vaak roeien met de riemen die je hebt. Zo kan het zijn dat door een Europees rechterlijk besluit de prikklok overal opnieuw ingevoerd moet worden, wat voor veel mkb-bedrijven extra administratie en rompslop zou meebrengen. Het is dus belangrijk om je flexibiliteit als bedrijf te behouden. En precies hierbij kan de digitale wereld natuurlijk ook helpen! Onlangs schreven we al over apps die je toelaten om productiever te werken. Maar efficiëntie moet niet enkel bevorderd worden op het niveau van de individuele werknemer. In dit artikel focussen we dus op enkele applicaties en technologische oplossingen die je mkb-bedrijf kunnen helpen efficiënter te werken.

Plannen en tijd besparen

In een bedrijf gaat veel tijd verloren wanneer de communicatie tussen de verschillende niveaus en afdelingen stroef verloopt. Heen en weer mailen of eindeloze vergaderingen over planningen en opdrachten kosten niet enkel tijd, maar ook geld. Eenvoudige en makkelijk te gebruiken apps zoals Trello en Teamwork vormen een grote hulp in het aansturen van teams en het plannen van taken. Terwijl Trello een gratis, goede – en met je smartphone gesynchroniseerde – oplossing biedt voor kleine bedrijven die met flexibele teams en korte deadlines werken, richt Teamwork zich eerder op middelgrote bedrijven waar aan lange projecten gewerkt wordt. In hun systeem kun je zowel plannen, als chatten en rechtstreeks documenten uploaden.

Administratie vereenvoudigen

Vooral aan administratieve rompslomp kan een kleiner bedrijf soms kopje onder gaan. Denk maar aan kilometerheffingen en hoeveel verschillende manieren er zijn om het aantal afgelegde kilometers bij te houden. Dit kan dus enorm tijdrovend zijn. Echter, ook daar zijn nu interessante apps voor op de markt. De mobiliteitsoplossing van Verizon Connect heeft tevens een tracking app. Deze staat je toe je eigen wagenpark in real time te volgen en zo dus heel wat makkelijker te beheren. De afgelegde kilometers worden automatisch bijgehouden, en je kunt uitmeten welke verplaatsingen in principe overbodig zijn. Zo bespaar je op personeelkosten én tijd. Natuurlijk is boekhouding op zich een onderdeel van het bedrijfsleven waar enorm veel tijd in kruipt. Het correct en tijdig bijhouden van facturen, zowel uitgaande als inkomende, is erg belangrijk voor de solvabiliteit van je onderneming. Kortom, voor elke onderneming is dit dus van levensbelang. Gelukkig kan ook hier een app je bij helpen; zo is er bijvoorbeeld Freshbooks. Deze app is speciaal ontwikkeld voor kleine bedrijven en biedt alles-in-één, van eenvoudige facturatie over time-tracking tot het bijhouden van welk contact waar en wanneer nodig is met specifieke klanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here