Wat is het verschil tussen 4G en 5G?

In Zuid-Korea is de eerste 5G telefoon al in de verkoop. Ook in Nederland zijn we druk bezig met de aanleg van het nieuwe 5G netwerk. Vol spanning wachten veel mensen tot ze eindelijk gebruik kunnen maken van dit nieuwe, en snelle, netwerk. Maar waarom zou je eigenlijk willen overstappen naar een 5G netwerk? Een 4G netwerk is toch ook snel?  Hieronder hebben we de grote voordelen van een 5G ten opzichte van een 4G netwerk voor je uitgelicht.

De voordelen van 5G ten opzichte van 4G

  1. 5G is sneller: een 5G verbinding is vele malen sneller dan een 4G verbinding. Een verbinding met 5G is namelijk zo goed als ‘real time’. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te wachten op het laden of downloaden van je bestand. Gewoon even klikken en het is binnen!
  2. 5G is betrouwbaarder: 5G heeft een ‘lage latency’. Dit betekent dat het met 5G veel minder tijd kost om een verbinding tot stand te brengen voordat je gegevens kunt delen dan met een 4G netwerk. Deze lage latency betekent ook dat bijvoorbeeld databestanden een stuk beter te beveiligen zijn dan een 4G netwerk. Een hacker kan er namelijk minder gemakkelijk tussenkomen.
  3. 5G biedt een stabielere verbinding aan: met een 4G verbinding kan het nog wel eens voorkomen dat je geen bereik hebt. Dit is vooral als er veel mensen bij elkaar zijn. Zodra je gebruik maakt van een 5G verbinding kan je terugvallen op een netwerk met een grotere capaciteit van een 4G of zelfs 3G. Hierdoor ben je altijd bereikbaar! Zelfs tijdens dat grote festival waar je altijd iedereen kwijt bent.

Welke providers bieden 5G aan?

Op dit moment zijn er helaas geen providers die in Nederland 5G aanbieden. Dit hangt natuurlijk samen met het feit dat er nog geen 5G netwerk in Nederland beschikbaar is. Volgens simonly.nl kunnen we het netwerk ook pas in 2020 verwachten. We moeten dus nog even wachten op die snelle, betrouwbare verbinding!

Heb je interesse om in de toekomst gebruik te maken van het 5G netwerk? Dan is het van belang dat je een provider gebruikt die dit ondersteunt. Welke providers dit zijn, en welke het beste bij je past is dan gemakkelijk te bepalen op vergelijkingssites zoals internetvergelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here