Windows Known Folders: Krijg grip op de data via OneDrive

Microsoft heeft enorm veel verschillende cloud-toepassingen beschikbaar waaronder OneDrive, Azure, OneNote en Sharepoint. Vooral OneDrive geeft de mogelijkheid om bestanden eenvoudig te synchroniseren met de cloud. Maar hoe krijg je grip op de standaard folders?

Windows known folders

Met de Windows Known Folder Move is het mogelijk om meer grip te krijgen op de documenten welke standaard aanwezig zijn. het gaat hierbij om het Bureaublad, Documenten & Afbeeldingen. Met de Known Folder Move worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd met de cloud, zodat ze vanaf elk toestel beschikbaar zijn.

IT-beheerders kunnen een groepsbeleid instellen om werknemers aan te moedigen hun lokale mappen naar de cloud te verhuizen. Ook is het mogelijk om de settings verplicht in te stellen zodat de mappen automatisch gesynchroniseerd zullen worden. Bij een policy-setting zal het volgende berichten verschijnen, hiermee is er geen handmatige actie vereist;

Het voordeel van de functionaliteit is vooral bij het werken over meerdere devices. Hiermee zullen de documenten altijd bijgewerkt worden naar de cloud. Bij een defect apparaat heb je hierdoor altijd toegang tot de documenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here