6 voordelen van het gebruiken van PowerPoint templates

De ene persoon vindt het heerlijk om te presenteren terwijl een ander het juist weer verschrikkelijk vindt. Toch hebben beide personen iets gemeen: beide willen een goede presentatie geven.

Een goede presentatie vergt voorbereiding, er zijn maar heel weinig mensen die zonder voorbereiding een (inhoudelijk) goede presentatie kunnen neerzetten. Tijdens de voorbereiding op je presentatie bedenk je je tekst en maak je een PowerPointpresentatie. In de praktijk blijkt vreemd genoeg dat het maken van deze PowerPointpresentatie de meeste tijd kost, terwijl het logischer zou zijn als je langer met de inhoud van je presentatie bezig zou zijn.

Met name het opmaken van de PowerPointpresentatie is een tijdrovende bezigheid. Je wilt namelijk niet dat je tijdens je presentatie afgaat omdat je je PowerPointpresentatie op een lelijke manier hebt vormgegeven, dus steek je daar veel tijd in. Het zou veel makkelijker zijn als dit vormgeven al vooraf zou zijn gebeurd, dat je alleen nog maar wat tekst hoefde in te vullen en dat dan je PowerPointpresentatie af zou zijn.

Gelukkig bestaat dit concept al: PowerPoint templates. Door gebruik te maken van PowerPoint templates, ook wel een PowerPoint sjabloon genoemd, heb je als je het programma PowerPoint opent al meteen een strak vormgegeven PowerPointpresentatie. Deze hoef je dan alleen nog maar in te vullen en je presentatie is klaar om gegeven te worden.

De voordelen van PowerPoint templates

Het gebruik van een PowerPoint sjabloon brengt de volgende voordelen met zich mee:

Eigen huisstijl

Ieder bedrijf heeft zijn eigen huisstijl. Het logo, het pand, de opmaak van de mailtjes, het meubilair in de kantoren, allemaal in bepaalde kleuren waar vooraf over is nagedacht. Je wilt met je huisstijl namelijk iets uitstralen.

Een presentatie is een uitgelezen mogelijkheid om die bedrijfshuisstijl over te brengen op klanten. Het telkens opnieuw vormgeven van de PowerPointpresentatie die voor dit soort gelegenheden wordt gebruikt kost echter heel veel tijd en daardoor is de PowerPointpresentatie niet zo mooi als dat het zou kunnen zijn.

Door de huisstijl één keer perfect in een PowerPointpresentatie te verwerken ben je voorlopig klaar als het om het vormgeven van je presentaties gaat. Zo bespaar je tijd en heb je bovendien altijd een presentatie klaar staan die precies datgene uitstraalt wat jij met je bedrijf wilt uitstralen.

Eenheid

Het oogt voor klanten heel raar als ze bij elke PowerPointpresentatie die ze van jullie bedrijf bijwonen een ander thema te zien krijgen. Je kunt eenheid in de PowerPointpresentaties creëren door iedereen van het personeel gebruik te laten maken van dezelfde PowerPoint template. Op deze manier kom je heel professioneel over op je klanten en is het bovendien voortaan voor iedereen van het personeel duidelijk hoe de presentatie er uit ziet.

Tijdwinst

Bij de vorige alinea’s kwam dit voordeel ook al aan bod, maar het is toch goed om het nog een keer speciaal te benoemen: het grootste voordeel van een PowerPoint template is tijdswinst. Doordat je niet meer hoeft na te denken over de opmaak van de PowerPointpresentatie bespaar je jezelf een hoop lastminute stress en bovendien kun je de tijd die je door een PowerPoint template te gebruiken overhoud gebruiken voor de inhoudelijke voorbereiding op je presentatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here