Waarom jij voor een refurbished telefoon moet kiezen

Wil je graag een nieuwe telefoon? Dan heb je de keuze om een nieuwe telefoon aan te schaffen, een tweedehands of een refurbished telefoon. Is het wel nodig om een hele nieuwe te kopen? Misschien kan het wel wat voordeliger met tweedehands of refurbished. Wij kiezen voor refurbished. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder. 

  1. Refurbished telefoon is goedkoper

Een nieuwe telefoon is vaak vrij duur. Denk aan de kosten die je kwijt bent aan een nieuwe iPhone 8 of een iPhone X. Een refurbished telefoon is vaak een stukje voordeliger. Hoeveel voordeliger een refurbished telefoon is hangt natuurlijk af van het model en staat van de telefoon. Is er een refurbished telefoon die niet zo oud is en in hele goede staat? Dan is deze natuurlijk wat duurder dan een telefoon die al een paar jaar oud is, maar het prijsverschil met nieuw blijft groot..

  1. Refurbished telefoon voelt nieuwer

Een refurbished telefoon voelt vaak nieuwer dan een tweedehands telefoon. Bij een tweedehands telefoon is het vaak toch maar afwachten wat je ervoor krijgt en of alles goed werkt. Een refurbished telefoon is helemaal opgeknapt en alles werkt naar behoren. Wanneer er iets niet goed is, zoals krasjes of andere gebruikssporen, dan staat het er vaak netjes bij vermeld.

  1. Bij een refurbished telefoon krijg je garantie
    Een refurbished telefoon koop je vaak in een winkel of via een webshop. In ieder geval is het meestal een betrouwbare partij. Vaak heb je dan een garantieperiode, in tegenstelling tot een tweedehands telefoon die je meestal privé koopt via bijvoorbeeld Marktplaats. Als er dan iets mis is met je telefoon kun je niet meer teruggaan met je telefoon, terwijl dat bij een refurbished telefoon wel kan.
  1. Met refurbished draag je bij aan het milieu
    Bij refurbished telefoons is er vaak iets kapot gegaan. Deze telefoons hebben ze dan gerepareerd zodat ze weer naar behoren werken. Kapotte telefoons worden dan niet weggegooid, maar worden hergebruikt door een nieuwe gebruiker. Dit is uiteraard beter voor het milieu dan dat een telefoon weg wordt gegooid.
  1. Refurbished is veiliger

Het is veiliger om een refurbished telefoon te kopen via een betrouwbare partij, dan dat je een tweedehands telefoon privé koopt via Marktplaats. Het komt nog weleens voor dat mensen zomaar hun geld kwijt zijn, omdat er vaak eerst wordt gevraagd om geld over te maken en daarna zie je nooit meer een telefoon. Of ze hebben je misleid door een andere foto op Marktplaats te zetten en jij krijgt niet wat je in de advertentie gezien hebt.

Kortom, denk jij eraan om een nieuwe telefoon aan te schaffen? Denk dan zeker eens na om een refurbished telefoon te kopen. Ze zien er vaak goed uit en zelfs als nieuw, je krijgt garantie, het is veiliger én je draagt een steentje bij aan het milieu.

Vorig artikelVideo’s converteren was nog nooit zo simpel!
Volgend artikelIKEA gaat prijzen en aanbod slimme verlichting veranderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in