Welk type hoesje is nog geschikt voor mijn iPhone 8?

Loop jij ook ieder jaar weer met de nieuwste iPhone op zak? Dan weet jij als geen ander dat je ook bijna ieder jaar weer een nieuw hoesje moet kopen. Maar welke iPhone 8 hoesjes zijn er beschikbaar en kun je ook je oude hoesje voor de iPhone 8 gebruiken? We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Het oude iPhone 7 hoesje

Laten we met goed nieuws beginnen: je kunt de hoesjes voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ook gewoon voor de iPhone 8 (en iPhone 8 Plus) gebruiken! Met uitzondering van de Apple Smart Battery Case: want deze externe batterij-case voor de iPhone is vanwege het nieuwe design niet geschikt voor de iPhone 8.

De afmetingen van de iPhone 7 en iPhone 8 zijn zo goed als gelijk, en ook de knoppen (van bijvoorbeeld de camera) zijn op dezelfde plek terug te vinden: lekker handig! Hoewel de iPhone 8 net iets groter is dan zijn voorganger is het verschil zo klein dat de meeste hoesjes gewoon zullen passen. Niet alleen de Apple hoesjes, maar ook hoesjes gemaakt door andere aanbieders zouden nog moeten passen.

De nieuwe hoesjes

Net als ieder jaar kun je de iPhone 8 weer met een nieuwe set hoesje verwachten. Hoewel er nieuwe kleuren gebruikt worden, is het design gebleven. Dit betekent dus dat de iPhone 8 hoesjes ook geschikt zijn voor je oude toestel: de iPhone 7. Je kunt deze hoesjes online bestellen bij bijvoorbeeld Diamtelecom.com.

De iPhone X hoesjes

Misschien wel logisch, maar de iPhone X hoesjes zijn natuurlijk compleet anders, en hierdoor niet geschikt voor de iPhone 8 of de iPhone 7. De afmetingen, knoppen en plaatsing van de camera is bij de iPhone X totaal anders dan bij andere toestellen, en hierdoor niet te combineren. Daarnaast is de iPhone X natuurlijk pas per oktober 2019 te bestellen, waardoor je die nieuwe iPhone 8 waarschijnlijk allang aangeschaft hebt.

Draadloos opladen

Apple geeft zelf aan dat alle door Apple geproduceerde iPhone 8 hoesjes geschikt zijn voor het draadloos opladen. Dit zou dus moeten betekenen dat ook de iPhone 7 hoesjes hier geschikt voor zijn. Of jouw hoesje geschikt is voor het draadloos opladen hangt af van het materiaal en de dikte van je hoesje. Wil je het zeker weten, dan check je de omschrijving en vergelijk je het dus even!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here