Interessante foto en film-accessoires voor de iPhone

De vakantie periode is weer aangebroken en hiermee zal je de smartphone vaak gebruiken voor het maken van toffe foto’s. Met een smartphone maak je snel een foto en is makkelijk mee te nemen, al helemaal in vergelijking met een volwaardige spiegelreflex camera. Maar wist je dat je eenvoudig meer uit je iPhone kan halen met een aantal accessoires. 

 Verschillende lenzen

Al jaren zijn er verschillende lenzen te koop voor je iPhone. De ingebouwde camera’s worden steeds beter. Toch heb je zo nog een aantal voordelen wanneer je een extra lens zal gebruiken.

Een externe lens zet je bovenop de normale cameralens. Bekende aanbieders zijn Moment en Olloclip. Er zijn verschillende lenzen beschikbaar welke je eenvoudig op de iPhone kan koppelen, hiermee heb je bijvoorbeeld een Telelens, Fisheye, Groothoek of een Macro.

Met de telelens kan je extra inzoomen. Een ander bekend type lens is de zogeheten fisheye-lens. Hiermee krijg je een breed perspectief voor de foto. Zowel Moment als Olloclip hebben deze in het assortiment. De groothoek zorgt voor extra beeld, maar met minder vertekening in vergelijking met de fisheye lens.

De ingebouwde camera van de iPhone is goed. Maar met de lenzen kan je net wat extra uit de camera halen. Uiteraard zijn er enorm veel telefoon accessoires gericht op extra lenzen. Maar wel is het duidelijk dat bij elke nieuwe iPhone de camera weer een flinke upgrade zal krijgen.

Extra grip

Een statief mee slepen is lastig op vakantie, maar met een compacte standaard is dit een ander verhaal. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Joby GripTight One GP. Dit is een kleine opvouwbare telefoonhouder met een grip stand. De foto kan je vervolgens remote bedienen via een bluetooth afstandsbediening.

Gimbal

Een Gimbal is ideaal om stabiele video’s te maken, waarmee je de professionele dure camera thuis kan laten. Met de DIJ Osmo Mobile 2 is het eenvoudig om stabiel video’s te maken. De OSMO volgt je bewegingen, waardoor de stabiliteit verbeterd zal worden, vooral bij bewegingen of in een heuvelachtig gebied.

Powerbank

Ga je op vakantie aan de slag met foto’s en video’s, dan wil je niet dat de iPhone zonder stroom komt te zitten. Dit kan je eenvoudig oplossen door een powerbank. Tegenwoordig is er een groot aanbod als het gaat om powerbanks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here