Ga je voor een high-end smartphone of toch een tussenmodel?

Tegenwoordig zijn er veel smartphones te verkrijgen op de markt. Er is een groot verschil als het gaat om de specificaties. Er zijn goedkopere budget smartphones of duurdere high-end smartphones. Maar een interessant segment is de midrange smartphone. 

De smartphonemarkt is eigenlijk opgedeeld in een drietal verschillende categorieën, het gaat hierbij om budgetsmartphones, middenklassers en high-end smartphones. Het middensegment zit onder de high-end markt en heeft over het algemeen een adviesprijs tussen de 300 en 500 euro. De high-end smartphones zitten in een klasse hoger en bereiken een prijsniveau van 500 tot 1500 euro’s. De  premium smartphones zijn vaak verkrijgbaar vanaf 900 euro.

Wanneer je de smartphone los zal kopen kan je veel besparen in combinatie met een volledig sim only abonnement.

High-end smartphones

De echte toppers van de markt  bevinden zich in het high-end segment van de smartphones. Als het gaat om de high-end smartphones zijn ze snel, bevatten goede specificaties, uitstekende schermen en hebben premium functies zoals een uitgebreide camera.

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 is zonder twijfel een van de betere smartphones van dit moment. Ook is de prijs inmiddels gezakt, aangezien het toestel enkele maanden geleden al op de markt verscheen.

De S10 beschikt over een hypermodern scherm, een extra camera, een snellere processor en een aantal unieke functies. Hiermee is de Samsung Galaxy S10 een uitstekende smartphone, welke inmiddels is te verkrijgen voor ongeveer 699 euro.

Huawei P30 Pro

Wanneer je vooral waarde hecht aan de camera en de batterij is de Huawei P30 Pro een interessante smartphone. Met zijn vernieuwde vierdubbele camera biedt de P30 Pro 5x optische zoom. Hiermee is de Huawei P30 Pro een van de betere smartphones op het gebied van de fotografie.

De accu van het toestel is een 4200mAh variant met een snelle laadfunctie.

OnePlus 7 Pro

Er komt binnenkort een nieuwe OnePlus 7T variant in het aanbod van OnePlus. Toch is de OnePlus 7 Pro nog altijd een interessante smartphone welke veel geeft voor de specificaties.

Persoonlijk vinden wij de OnePlus 7 Pro een fijn toestel, en dan vooral de uitstekende hardware en de fijne software welke is te vinden op de smartphone. Vooral qua prestaties en de software loopt het merk vooruit ten opzichten van de concurrentie.

Apple iPhone XS

De iPhone XS is momenteel het topmodel in het segment van Apple. Toch is dit momenteel niet de meest interessante aankoop. Apple komt in september met de opvolger van de iPhone XS. Hiermee is het verstandig om even te wachten op de opvolger.

Midrange smartphones

De goedkopere segmenten zijn vooral interessant als het gaat om de Chinese smartphones. Tegenwoordig zijn er in het midrange segment prima smartphones te vinden. Wel is het nadeel van de Chinese smartphones de aangepaste android-skin welke meestal is te vinden op het toestel.

Samsung Galaxy A70

Samsung is de A-serie flink aan het uitbreiden met nieuwe modellen. De A70 is een interessante smartphone. Deze midranger is te verkrijgen voor een interessante adviesprijs en heeft prima specificaties waaronder een groot OLED-scherm.

De Galaxy A70 heeft met zijn 6,7-inch een groot scherm. De randen rondom het scherm zijn vrij smal, met bovenin een kleine notch voor de 32 megapixel selfiecamera.

Een groot voordeel van de A70 is de forse accu welke is te vinden in het toestel. Het gaat hierbij om een 4500 mAh exemplaar. Ook is het in dit segment bijzonder dat de smartphone beschikt over de snelle laadfunctie.

Huawei Mate 20

De Huawei Mate 20 is een bijzondere smartphone. De fabrikant is de laatste weken behoorlijk negatief in het nieuws gekomen vanwege de rel met de Amerikaanse overheid. Hiermee heb je wel enig risico bij de Huawei Mate 20, maar qua specs is het toestel prima.

De Mate 20 heeft een flinke batterij, een goede driedubbele camera en een duidelijk scherm. Ook heeft de smartphone gewoon nog de audiojack aansluiting. Onder de motorkap is er een Kirin 980-chipset te vinden.

Xiaomi Mi 9

Gaan we toch meer naar de Chinese smartphones. Dan is de Xiaomi Mi 9 een smartphone met een uitstekende prijs en kwaliteitsverhouding. Xiaomi biedt met de Mi 9 een high-end smartphone voor een midrangeprijs.

In vergelijking met het high-end segment missen er wel een aantal features, zo is de smartphone niet waterdicht en zijn er geen spannende extra’s aanwezig. Maar qua specs kan hij goed mee met de high-end smartphone. Het scherm is een 6,4-inch amoled-exemplaar met een kleine notch en onder de motorkap zit een Snapdragon 855-chipset. De adviesprijs? slechts 380 euro.

Midrange of high-end

Het grootste verschil tussen de midrange smartphones en het high-end segment is het verschil in premium functies en de prijs. Wanneer je geen behoefte zal hebben aan de meest recente hardware voldoet een midrange smartphone in de meeste gevallen prima. Wil je mee met de laatste technieken en hiervoor een hogere prijs betalen? Dan kom je uit in het high-end segment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here