Tips voor het voordelig kopen van een iPhone

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om een nieuwe iPhone te kopen. Uiteraard is het een mogelijkheid om bij de Apple Store een nieuwe iPhone te bestellen, maar er zijn meer mogelijkheden. Waaronder de refurbished mogelijkheid welke in populariteit aan het toenemen is.

De iPhone is over het algemeen niet de goedkoopste smartphone. Een iPhone is in vergelijking met Android smartphones net iets duurder; je kiest voor het merk, design en het gebruiksgemak.

Zo vind je een goedkope iPhone

Het is mogelijk om goedkoop een nieuwe iPhone te scoren. Een interessante tip hiervoor is om niet het nieuwste model te nemen. De oudere toestellen zijn vaak nog even verkrijgbaar en zijn aanzienlijk goedkoper. Een nadeel is wel dat de nieuwste technieken niet aanwezig zijn, maar voor de meeste gebruikers is dit meer dan prima.

Wat de iets oudere iPhones aantrekkelijk maakt, is vooral het update-beleid. Apple blijft de smartphones een langere tijd ondersteuning geven voor de nieuwe iOS updates.

Wachten op een nieuw model

Apple komt elk jaar in september met een nieuwe iPhone. Een voordeel hiervan is dat de oudere toestellen flink in prijs zullen zakken. Heb je geen haast, dan is het altijd interessant om even te wachten tot een nieuwe release. Ook dit jaar gaat Apple de nieuwe iPhone onthullen op 10 september.

Refurbished

Refurbished iPhones zijn vaak een stuk voordeliger in vergelijking met een nieuw exemplaar. Een refurbished iPhone is een iPhone die eerder gebruikt is geweest, maar wel volledig is schoongemaakt en gerepareerd waar nodig. Ook zijn de refurbished toestellen voorzien van garantie. Een goed voorbeeld van refurbished iPhones is door een iPhone te kopen via Switchbay.

Het is wel goed om te controleren naar de staat van de refurbished toestellen. Vaak zijn er verschillende levels aanwezig qua zichtbare schade. Uiteraard zijn de toestellen met meer schade aanzienlijk goedkoper.

Marktplaats

Ook kan je altijd nog opzoek op sites als Marktplaats of eBay naar een mooi exemplaar voor een aantrekkelijke prijs. Zoals bij alle aankopen op Marktplaats is het wel belangrijk dat wanneer je tot koop overgaat, goed zal beoordelen met welke verkoper je te maken hebt. Controller ook goed de status van het toestel, waaronder de Apple ID registratie, simlock en de component. Is de prijs te mooi? Dan is het vaak verstandig om opzoek te gaan naar een andere aanbieder of aanbieding.

Gestolen? Het is altijd goed om te checken of de iPhone is gestolen of niet, de aanwezigheid van een aankoopbewijs is hiervoor een goede check. Als koper geeft een aankoopbewijs een hoop vertrouwen.

Vergelijk de prijs

Het aanbod iPhones en abonnementen met een iPhone is behoorlijk groot. Het is verstandig om altijd goed te vergelijken, zeker bij de iPhones zijn er regelmatig interessante aanbiedingen te vinden. Bij een abonnement is het verstandig te kijken naar de gehele looptijd en daarop de kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here