3 tips voor het kiezen van het juiste telefoonabonnement

Het gebruik van een smartphone brengt vaak flink wat kosten met zich mee. Niet alleen betaal je flink voor een nieuw toestel, ook kosten voor reparatie, specifieke apps en vooral het telefoonabonnement zijn onderdeel van de maandelijkse vaste lasten. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je flink kunt besparen door het juiste telefoonabonnement te kiezen. Maar hoe vind je een goedkoop abonnement voor je telefoon dat je ook alle mogelijkheden geeft die je zoekt? We geven je een aantal handige tips.

  1. Prepaid of contract?

Ten eerste kijk je of je graag een prepaid toestel wilt of liever gebruik maakt van een abonnement. Het verschil is niet alleen in prijs, maar ook in mogelijkheden terug te zien. Zo geeft een prepaid abonnement je de mogelijkheid om:

  • Onverwachte kosten te voorkomen. Wanneer je tegoed op is kun je niet meer bellen maar nog wel gebeld worden.
  • Weinig gebruik maakt van het internet: het gebruik maken van een databundel op een prepaid toestel is vaak duurder dan bij een abonnement. Heb je wifi op kantoor? Dan is een prepaid toestel een prima oplossing.
  • Veel kosten te besparen. Een prepaid abonnement heb je al voor een paar tientjes per maand.

Een abonnement geeft je daarentegen de mogelijkheid om:

  • Onbeperkt gebruik te maken van het internet, bellen en sms’en.
  • Het toestel ook in het buitenland te gebruiken.

Een prepaid abonnement is vaak stukken goedkoper dan een vast telefonie abonnement, maar geeft je dus ook minder mogelijkheden.

  1. Met of zonder telefoon?

Vervolgens kun je besluiten of je jouw contract met of zonder telefoon af wilt sluiten. Het standaard ‘vaste contract’ komt bijna altijd met een toestel, en dit maakt de maandelijkse kosten hoger. Je betaalt maandelijks een x bedrag aan afbetaling voor het toestel dat je in het begin van je contract ontvangt. Kies je daarentegen voor eens sim-only abonnement, dan heb je vaak dezelfde mogelijkheden maar krijg je geen telefoon bij je contract: en dit scheelt je al snel een paar tientjes per maand.

  1. Het goedkoopste abonnement vinden

Om het goedkoopste of meest voordelige abonnement voor jouw situatie te vinden maak je een inschatting van bijvoorbeeld je verbruik. Maak je veel gebruik van de wifi, dan heb je maar een kleine internetbundel nodig. Gebruik je jouw 4G daarentegen dagelijks en ook in het buitenland? Dan kun je beter voor een vast contract kiezen met een grote internetbundel. Kijk ook goed naar de voorwaarden, opzegtermijn en mogelijkheden van je aanbieder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here