Microsoft Azure Sentinel cloud-native SIEM vanaf nu algemeen beschikbaar

De Microsoft Azure Sentintel Cloud-native SIEM is nu algemeen beschikbaar, zo heeft Microsoft laten via een uitgebreid blog bericht

Azure Sentinel richt zich voornamelijk als een cloud-native SIEM oplossing welke zich moet gaan onderscheiden door gebruik te maken van schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud en door AI toepassingen.

SIEM

SIEM-producten worden inmiddels op grote schaal ingezet in bedrijfsnetwerken, om zo snel data te vinden. De software verzamelt informatie uit verschillende bronnen en maakt vervolgens vergelijkingen. Hiermee is het snel mogelijk om tussen verschillende data te zoeken vanuit één portal. Binnen Azure Sentintel zijn er standaard connectors aanwezig. Azure Sentinel heeft een diepe integratie met de Office 365 en Azure producten. Bovendien is het ook mogelijk om data uit een groot aantal softwareoplossingen van derden te importeren.

Machine Learning

Microsoft heeft met Sentinel flink ingezet op het gebruik van machine learning en AI. Hierdoor kunnen inkomende gegevens worden geanalyseerd en vervolgens worden aangepast.

Azure Sentinel is een kosteneffectieve, cloud-native SIEM met een voorspelbare facturering. In vergelijking met concurrenten is dit een enorm voordeel, waar de concurrentie vaak is gericht op jaarlijkse verplichtingen of inflexibele contracten.

De prijs is 2,46 dollar per GB aan gegevens welke zijn geanalyseerd door de tool. Daarnaast zijn er meer tariefschema’s beschikbaar.

Op de hoogte blijven van meer Microsoft ontwikkelingen? Bekijk de categorie; Enterprise op onze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here