‘Tesla is volledig kansloos tegenover de grotere merken’

De Model 3 komt steeds meer voor in Nederland en het lijkt erop dat de productie eindelijk op gang weet te komen van het nieuwe goedkopere model. De Model 3 maakt met zijn lagere prijs een hoop goed en verkoopt vooralsnog behoorlijk goed. Maar volgens een expert is dat niet genoeg. 

Is Tesla kansloos?

Scott Galloway, Professor of Marketing bij NYU Stern School laat weten dat Tesla kansloos is tegenover de grote concurrentie. Hij voorspelt zelfs dat Tesla binnen een korte tijd voorbij gestreefd zal worden door de grotere merken zoals Volkswagen en Hyundai.

Vooralsnog is er weinig aan de hand, in Nederland is de Tesla Model 3 nog altijd de best verkochte auto. Volgens Galloway kan Volkswagen bijvoorbeeld op termijn innovatie de markt inbrengen op een manier die Tesla niet kan evenaren. Daardoor zal Tesla uit de markt gedrukt worden als we de professor mogen geloven.

Een mogelijke concurrent is de Volkswagen ID.3, een elektrische auto die volgend jaar uitkomt met een prijskaartje van nog geen 30.000. Hiermee zal de elektrische auto veel meer geschikt worden voor de gewone consument.

Galloway is een bekende naam in de marketing, en staat bekend om zijn kritische analyses van startups.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here