Gezond blijven dankzij techniek

Al jarenlang zijn we bezig om door middel van techniek problemen op te lossen voor allerlei verschillende doeleinden. Zo kan een hotel tegenwoordig eenvoudig worden geboekt kan men op 80 jarige leeftijd nog blijven fietsen met een elektrische fiets. Ook binnen de gezondheidszorg worden dit soort oplossingen veelvuldig bedacht. Dit wordt e-health genoemd, maar wat houdt dit eigenlijk in?

Toepassingen

E-helath is bedacht om niet alleen de eigen gezondheid te verbeteren, maar ook de gezondheidszorg. Zo wordt het dankzij techniek mogelijk zorg op afstand te bieden. Het gevolg hiervan is dat er meer mensen geholpen kunnen worden en de bespaarde kosten in ontwikkeling van de zorg gestoken kunnen worden. Daarnaast biedt e-health de mogelijkheid om pas later in een zorginstelling terecht te komen.

Jouw gezondheid en e-health

Voor jezelf kan e-health voornamelijk via de telefoon ingezet worden om oplossingen te bieden. Dit wordt gedaan door apps die je informatie bieden over bepaalde onderwerpen of apps die je helpen met het stimuleren om gezond te leven. Onderstaand vind je een aantal gratis apps die je hulp kunnen bieden.

Staying Alive

Deze app is ontworpen door het Rode Kruis en geeft je aan waar in de buurt een Automatische Externe Defibrillator (AED) is. Mocht er een ongeval bij je in de buurt zijn dan kun je meteen opzoeken waar je deze kunt vinden voor het geval dat het nodig is om te reanimeren.

SleepBetter

Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk de nachtrust is. Wanneer men een goede nachtrust heeft zorgt dit voor minder stress, minder ziektes en automatisch zorgt dit weer voor een betere gezondheid. Wanneer je een echte nachtbraker bent, kan deze app je helpen om in slaap te vallen. Door de app een tijdje te gebruiken verkrijgt de app inzicht in je slaapgedrag waardoor de app met wekkers er voor zorgt dat je ritme beter wordt gecontroleerd.

Vergoeding zorgverzekering

Naast deze gratis apps zijn er andere mogelijkheden die daadwerkelijk je gezondheid in de gaten houden. Deze zijn vaak niet gratis en niet iedere zorgverzekeraar biedt hier vergoedingen voor aan. Daarom is het verstandig om je zorgverzekering vergelijken standaard tot de procedure te laten behoren en te kijken of deze e-health toepassingen vergoeden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here