Is de vouwbare smartphone the next big thing?

Al enkele jaren gaan er flinke geruchten rond over de nieuwe opvouwbare smartphones. De eerste concepten verschenen jaren geleden, maar sinds dit jaar zijn de eerste aankondigingen geweest rondom de vouwbare smartphone.

Sinds de aankondiging van Samsung zijn er behoorlijk vele nieuws items geweest over het eerste prototype van Samsung. Na flinke problemen is de handel inmiddels behoorlijk uitgesteld. Maar wat zijn nu de mogelijkheden van een opvouwbare smartphone?

Hype of the next big thing

De grootste vraag is of het echt voor de revolutie gaat zorgen, zoals ook enkele jaren geleden met de eerste iPhone. De aankondiging van de eerste iPhone was een revolutie. Al jaren zijn er niet echt grote revoluties uitgebracht op de smartphonemarkt. Uiteraard zijn er momenteel vele smartphones verkrijgbaar welke ook met een telefoonabonnement erg interessant zijn qua prijs.

Huawei, Samsung, Microsoft

Niet alleen Samsung is bezig met een opvouwbare smartphone. Ook Huawei is met de Mate X een behoorlijke stap in de juiste richting. Naast Samsung en Huawei werkt ook Microsoft aan een opvouwbare smartphone.

Microsoft brengt eind volgend jaar een eigen smartphone op Android uit. De Surface Duo, zal gaan draaien op Android en staat gepland voor het einde van 2020. Het exemplaar van Microsoft bevat twee 5.6-inch schermen.  Samen heeft het scherm een diagonaal van 8,3 inch.

Huawei Mate X

De Huawei Mate X zal verschijnen in november. Huawei gaat met de Mate X de strijd aan met de Galaxy Fold. Het toestel van Samsung is al enkele keren vertraagd door problemen met de eerste exemplaren.

De oplage van de Huawei Mate X zal wel in een beperkte oplage op de markt worden gebracht. Huawei heeft de Mate X ook een behoorlijke prijs meegegeven vanwege de exclusiviteit. Hij wordt verkocht vanaf 17.000 yuan, omgerekend ruim 2.000 euro.

Eerste merken

Het is vooral wachten op de eerste exemplaren, na de eerste succesvolle releases zal de techniek door andere fabrikanten snel opgepakt worden. Niet alleen Samsung, Huawei en Microsoft zijn bezig. Ook Apple, Motorola en Xiaomi zijn bezig met opvouwbare techniek.

Het is duidelijk te zien dat de ontwikkelingen op de smartphonemarkt behoorlijk stil staan. – vrijwel elke smartphone heeft een vergelijkbaar design en bevat een groot touchscreen. De echte vernieuwingen zijn nu opgepakt door alle merken. Het is hierdoor vooral wachten op the next big thing op gebied van de smartphonemarkt. Het zou goed kunnen dat de vouwbare smartphones het nieuwe worden op de markt van smartphones na enkele jaren weinig vernieuwingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here