Intune en Android Enterprise; de perfecte combinatie voor de toekomst

Jaren geleden richtte Microsoft de focus vooral op de Windows Phone producten. Inmiddels is dit platform niet meer ondersteund en is het aandeel volledig naar iOS en Android gegaan. Microsoft werkt nu goed samen met Google voor de ontwikkeling van Android binnen de Microsoft producten. Onlangs is Microsoft een samenwerking gestart met Samsung voor de Enterprise devices. 

Device Administration API

Intune werkt voorheen altijd via de Device Administration API. Dit kan je zien als de traditionele oude methode van het beheren. Voor de meeste bedrijven is deze methode nog de standaard. Vanaf Android 10.0 is de oudere manier van ondersteunen niet meer mogelijk, maar er is een alternatief.

Android Enterprise

Android Enterprise richt zich volledige markt en werkt op basis van een drietal varianten; OEMConfig, Corporate Owned en Bring Your Own Device.

In het geval van Corporate Owned is het apparaat volledig beheerd door Intune met een Android Enterprise Device Owner. Hierdoor is het mogelijk om alleen app-installatie toe te staan vanaf de beheerde Google Play store. Ook is het mogelijk te voorkomen dat de gebruikers het apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Een Android Enterprise device registreren is mogelijk via een QR code, NFC tag, Token of via Knox Mobile Enrollment.

Voor bedrijven is het tevens een mogelijkheid om verplicht in te stellen dat bedrijven een PIN moeten inzetten om een device te beschermen. Een voordeel van de “Enterprise fully managed” modus is dat de instellingen op een eenvoudige manier geconfigureerd kunnen worden vanuit het menu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here