Microsoft Ignite 2019; Intune + SCCM = Endpoint Manager

Tijdens de Microsoft Ignite van 2019 zijn er veel nieuwe producten uitgebracht en aankondiging van het volledige cloud platform. Microsoft heeft tijdens de Ignite de nieuwe Endpoint Manager uitgebracht. 

Microsoft Endpoint Manager

Microsoft Endpoint Manager biedt convergentie van Intune en configMgr-functionaliteiten. En geeft daarnaast veel nieuwe intelligente functionaliteiten. Endpoint Manager moet de nieuwe end-to-end beheeroplossing worden.

Microsoft Endpoint Manager biedt de mogelijkheden van modern beheer en de beveiliging. Daarnaast is Microsoft Endpoint Manager ook de mogelijkheid om bedrijven te helpen om naar de cloud te verhuizen. Maar ook een step-up is mogelijk met een tussenstap van beide. Hiervoor is co-management beschikbaar.

Microsoft Endpoint Manager bevat naast ConfigMgr/ SCCM, INtune ook het Device Management Admin Center en Desktop Analytics.

Licentie structuur

Om de bedrijven aan te moedigen om naar de cloud te gaan, zijn de licenties aangepast. Alle Intune licenties zijn nu ook beschikbaar voor alle ConfigMgr-klanten. In een blog laat weten dat deze structuur alleen van toepassing is voor Windows apparaten. Gaat het om niet-Windows apparaten dan is er een Enterprise Mobile & Security (EMS) of een Microsoft 365 E3 of hoger licentie vereist.

In de loop van de jaar zullen er steeds meer producten uitkomen voor het Endpoint Manager platform. Meer informatie is beschikbaar in een blog van Microsoft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here