5 redenen om over te stappen naar een Windows Server 2019

Binnen een bedrijf waar meerdere mensen moeten samenwerken, is het buitengewoon praktisch om een corporate netwerk te hebben. Op die manier kun je namelijk de computers binnen je bedrijf met elkaar verbinden. Dat maakt het samen aan casussen en opdrachten werken op technisch gebied een stuk eenvoudiger en vooral ook veel efficiënter. Het is een stukje professionalisering dat een bedrijf in deze tijd eigenlijk wel moet nastreven om goed mee te kunnen. Heeft jouw bedrijf een eigen corporate netwerk? Dan is het van belang om te zorgen dat dit netwerk up to date is. We geven je hier een aantal goede redenen om over te stappen naar een Windows Server 2019.

Handige nieuwe features

Windows Server 2019, dat je je kunt laten aanmeten door een specialistisch bedrijf als H&R, heeft een aantal handige nieuwe features. Zo is het nu ook mogelijk voor Linux-gebruikers om hun scripts naar een Windows-omgeving te brengen. Dan is er ook support for Kubernetes bijgekomen. Dat is een populaire tool waarmee je geïsoleerde omgevingen kunt beheren, uitrollen en schalen. Met de Storage Space Direct-functie kun je lokaal aangesloten harde schijven gebruiken als gedeelde opslaglocaties tussen verschillende Hyper-V nodes. Met de Storage Migration Service kun je op een eenvoudige manier data én hele servers migreren, zonder dat gebruikers aanpassingen hoeven te maken of applicaties veranderd moeten worden. Met de nieuwe feature System Insights kun je voorspellende analyses laten uitvoeren over het gebruik van disk, CPU en geheugen. Zo kun je incidenten zien aankomen en voorkomen.

Einde van ondersteuning voor 2008-versie

We schreven al dat het belangrijk is om een corporate netwerk te hebben dat up to date is. Dit zeggen we niet zonder reden: producten in deze tak van sport worden niet eindeloos ondersteund door de producent. Microsoft stopt vanaf begin 2020 met het ondersteunen van Windows Server 2008. Maakt jouw bedrijf daar nog gebruik van, dan is het echt van belang om over te stappen naar Windows Server 2019. Doordat het oude product niet meer ondersteund wordt en er dus geen nieuwe beveiligingsupdates meer voor komen, ontstaan er grote beveiligingsrisico’s. Het gevolg hiervan kan zijn dat je bedrijfsgegevens verloren kun gaan of op straat terecht kunnen komen. We hoeven je niet te vertellen hoe schadelijk dit kan uitpakken voor je organisatie.

Cybercrime

Over de afgelopen jaren is het gevaar van cybercrime alleen maar toegenomen. Maar liefst 50 procent van de organisaties in het midden- en kleinbedrijf in Nederland heeft te maken met deze vorm van criminaliteit, zo wijst een onderzoek van Achmea uit. Toch maakt minder dan een kwart van de ondernemers in het MKB zich zorgen over cybercrime en de mogelijke gevolgen daarvan. Windows Server 2019 is naar de standaarden van de huidige tijd ingericht tegen cybercrime en biedt daarom betere bescherming dan oudere versies, zeker als je daarbij optelt dat in het geval van Windows Server 2008 de beveiligingsupdates dus binnenkort al ophouden. De nieuwe versie kent een geavanceerd beveiligingssysteem met meerdere lagen van beveiliging.

Betere IT-efficiëntie

De techniek heeft zich het afgelopen decennium alleen meer verder doorontwikkeld, waardoor een steeds grotere efficiëntie mogelijk gemaakt wordt. Windows Server 2019 voldoet geheel aan de IT-eisen van het huidige moment, in tegenstelling tot oudere versies. Wanneer je IT flexibel en efficiënt kan functioneren, levert dat diezelfde kwaliteiten op voor de bedrijfsvoering binnen jouw organisatie.

Verbeteringen ten opzichte van Windows Server 2016

Ook ten opzichte van de 2016-versie van Windows Server is Windows Server 2019 verder doorontwikkeld. Zo maakt de 2019-versie gebruik van een hybride benadering van het gebruik van Cloud-diensten. Het Hybrid Cloud Scenario biedt de mogelijkheid om helemaal óf gedeeltelijk over te stappen naar de Cloud en maakt overstappen eenvoudig. Microsoft heeft in Windows Server 2019 een feature geïnstalleerd die drie gebieden van bescherming tegen aanvallen benadrukt: protect, detect, respond. Niet alleen je netwerk is beter beschermd, maar ook de verbinding tussen verschillende servers. Ook voor de developer biedt het nieuwe voordelen. De ontwikkelingen en prestaties zijn aanzienlijk omhoog gegaan doordat het formaat van de server base core van de container image flink is verkleind. Daarnaast is ook de Hyper-converged Infrastructure, die de hardware componenten van een computer in de Cloud integreert, sneller en betrouwbaarder dan in de 2016-versie.

Vorig artikelTesla komt nog deze maand met veelbesproken pickup truck
Volgend artikelDe voordelen van een werkstation

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here