Apple lanceert 16-inch MacBook Pro

Apple heeft deze week de nieuwe versie van de MacBook Pro uitgebracht. Het gaat om en opvolger van de 15-inch MacBook Pro. Het nieuwe model heeft een hogere resolutie en het scherm is iets groter geworden. Ook bevat de nieuwe Macbook een nieuw toetsenbord. 

De grootste MacBook Pro heeft nu een 16 inch scherm. Dankzij de smalle schermranden wordt de nieuwe MacBook er nauwelijks groter op.

Het scherm is wel iets scherper geworden: deze heeft een hogere resolutie van 3072×1920 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 226 ppi.

Apple heeft het toetsenbord volledig aangepast en gaat weer terug naar het schaarmechanisme. Sinds de introductie van Apples zogenoemde ‘vlindertoetsenbord’ in 2015 heeft het bedrijf hier veel klachten over gehad. Vandaar de keuze om weer terug te gaan naar het schaarsysteem.

De 16-inch MacBook Pro heeft een vanafprijs van € 2.699. Daarmee is de nieuwe MacBook Pro even duur als zijn voorganger. Voor de 8-core processor variant betaal je minimaal € 3.199. De laptop is beschikbaar vanaf 25 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here