PlayStation 5 bij winkels enorm snel uitverkocht tijdens de eerste pre-orders

Vandaag waren de eerste winkels in Nederland welke de pre-orders hebben aangeboden voor de nieuwe PlayStation 5 console. De voorraad was zeer beperkt waardoor de meeste webwinkels en fysieke winkels al door enkele minuten door de volledige voorraad heen waren. 

PlayStation 5 pre-orders

Afgelopen woensdag maakte Sony de prijs bekend van de nieuwe PlayStation 5. Voor een bedrag van 400 euro krijg je de schijfloze versie, terwijl de editie met Blue-ray-station een adviesprijs heeft meegekregen van 500 euro. Vanaf 19 november zijn de nieuwe consoles te verkrijgen in Nederland.

Chaos

Ondanks de voorbereiding en de beloftes van Sony dat er een duidelijke communicatie zou ontstaan was er een behoorlijke chaos tijdens de virtuele pre-orders op de eerde dag. In enkele minuten was de volledige voorraad uitverkocht bij de Nederlandse webwinkels.

Bol.com en MediaMarkt

Bol.com plaatste de pre-orders rond 8:30 op de site. Rond 9:00 waren de exemplaren direct uitverkocht. De online webwinkel laat weten dat klanten welke de console hebben besteld deze ook op 19 november zullen ontvangen. De tweede levering verscheen in de loop van de middag en zal op een later moment geleverd worden.

Bij de MediaMarkt was het rond 13:00 mogelijk om een pre-order te plaatsen van de console. De pre-order tijd bij de MediaMarkt duurde slechts 10 minuten.

Coolblue

Coolblue heeft nog geen pre-orders aangenomen. Op de dag van de release zal Coolblue de bestelpagina online zetten. Hierdoor is het bij Coolblue pas mogelijk om vanaf 18 november een bestelling te plaatsen.

Amazon

Ook bij Amazon was er een beperkte voorraad beschikbaar. De Nederlandse website van Amazon was binnen enkele minuten door de gehele voorraad heen.

Voorraad PlayStation 5

Volgens de CEO van PlayStation is er een voldoende voorraad voor de weken na 19 november. Wie iets langer kan wachten tot 19 november kan de console uiteraard nog bemachtigen.

Bekijk de PlayStation 5 pre-order pagina.

Microsoft

De grootste concurrent Microsoft zal de Xbox Series X pre-orders vanaf volgende week uitbrengen. De Xbox Series X zal verkocht worden voor 500 euro, terwijl de goedkopere Xbox Series S een adviesprijs heeft van 300 euro.