Google komt waarschijnlijk met betaalbare Nest thermostaat met Soli-radar

Het lijkt erop dat Google binnenkort een nieuw product op de markt zal brengen. Het zal hierbij gaan om een nieuwe Nest-thermostaat welke aanzienlijk goedkoper is in vergelijking met de Thermostat E. De nieuwe thermostaat moet een prijs van rond de 129 dollar gaan krijgen. 

Betaalbare Nest thermostaat

Bloomberg heeft het nieuws naar buiten gebracht. Indien het nieuws klopt is het de goedkoopste thermostaat van Nest. De huidige Thermostat E kost 169 dollar. De geavanceerde Learning Thermostat heeft een adviesprijs van 249 dollar. Met een goedkoper model kan Google vooral de concurrentie aangaan met de goedkopere concurrenten en hierdoor een groter prijs segment bedienen.

Als we de bronnen van Bloomber mogen geloven gaat het om een thermostaat met een plastic behuizing. De huidige touchbediening zal mogelijk vervangen worden voor handbewegingen. Google wil dit gaan toevoegen met een Soli-sensor. Deze sensor is al te vinden in de Google Pixel 4-smartphone. Met dit onderdeel wil Google de handbewegingen gaan detecteren.

Eerder verscheen de goedkopere thermostaat ook al bij de FCC in het nieuws. Het is aannemelijk dat Google binnenkort het product zal gaan uitbrengen.

Vorig artikelHuawei komt op 22 oktober met de Mate 40 en 40 Pro-smartphone
Volgend artikelOnePlus 8 (Pro) Ontvangt grote Android 11-update