iPhone 12 gebruikers klagen over problemen met netwerk en batterij

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn al even te verkrijgen in Nederland. Een behoorlijke groep kampt echter met diverse problemen. Het gaat hierbij om klachten welke gericht zijn op het netwerk en de batterijcapaciteit. 

Verschillende gebruikers melden problemen met het mobiele netwerk, het wisselen tussen verschillende zendmasten verloopt niet altijd even soepel. Ook zijn er gebruikers welke problemen melden met de accu. Veel gebruikers melden dat de accu zelf leegloopt, ook wanneer zaken als WiFi en Bluetooth zijn uitgeschakeld op het apparaat of de iPhone in stand-by modus staat.

Online stapelen de klachten behoorlijk op. Het gaat hierbij vooral om de internetverbinding. Bij het wisselen is er regelmatig een verlies van connectie welke niet automatisch zal worden hersteld. Je moet dan handmatig de netwerkverbinding herstellen door bijvoorbeeld de vliegtuigmodus te activeren.

Vooralsnog is er nog geen oplossing gevonden. De batterijproblemen zijn hiermee naar verwachting wel gericht op iOS 14.

Reactie Apple

Apple heeft nog niet gereageerd op deze klachten. Hopelijk heeft Apple een oplossing via een software-update voor de apparaten.