De nieuwe iPad met Retina scherm

De nieuwe iPad?

Vanavond tijdens het Apple event heeft Apple de volgende generatie iPad onthuld op een event in San Francisco. De nieuwe iPad heeft de beschikking over een nieuwe processor genaamd A5X, 4G-connectiviteit, een retina-scherm met HD-resolutie van 2048×1536 pixels en een nieuwe camera.

Om te beginnen is het ontwerp en het design van de nieuwe iPad ongewijzigd gebleven, maar alles bij elkaar heeft deze nieuwe iPad dus wel flink wat betere specificaties dan zijn voorganger. Wat de meesten mensen opviel is dat er geen naam werd aangekondigd, We gaan ervan uit dat de iPad gewoon iPad heet of The new iPad. Waarschijnlijk word dit later nog bekend.

Het scherm

Apple heeft voor de nieuwe iPad een flink verbeterd scherm. De nieuwe iPad maakt namelijk gebruikt van een retina display waardoor het contract, de kijkhoek en de kleuren nog beter zullen zijn dan bij de vorige iPads. het formaat van de iPad is namelijk ongewijzigd, dit blijft 9,7 inch. Retina-schermen.

Ook zit er in de iPad een nieuwe processor, de A5X-chip, dit is een upgrade van de A5-chip die in de iPad 2 is te vinden. Het is een dual-core model en is volgens Apple twee keer zo sterk in het grafische werk dan zijn voorganger de ipad, en de ipad2. Er is een krachtige processor nodig om zo’n retina scherm te ondersteunen. Maar wij zijn er van overtuigd dat dit allemaal goed komt.

Apple heeft er ook voor gekozen om de camera van nieuwe iPad te vervangen door een 5 Megapixel model. Deze is hiermee een stuk beter dan zijn voorganger en is nu ook in staat om video’s op te nemen in 1080p, oftewel HD-resolutie.

prijs en opslag

De prijs en opslagcapaciteit van de nieuwe iPad is ongewijzigd, er verschijnt net zoals de vorige iPad een 16GB, 32GB en 64GB variant. De 16GB variant begint bij 499 dollar met alleen. Ook gaat de iPad 2 nog gewoon door met de verkoop deze gaat de winkels uit voor 399 dollar 100 euro goedkoper dan normaal. De nieuwe iPad zal vanaf vanavond te pre-orderen zijn via de website van Apple en vanaf 23 maart is de iPad ook daadwerkelijk in de Nederlandse winkels te vinden.

 

Vorig artikelApple store offline voor Keynote/event
Volgend artikelDe naam van de nieuwe iPad, is gewoon iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in