Google trekt stekker uit eigen gamestudio’s voor Stadia platform

Google heeft via een blog laten weten dat het niet langer exclusieve games zal gaan ontwikkelen voor Stadia. Het bedrijf blijft naar eigen zeggen wel investeren in het platform.

In zijn wekelijkse nieuwsupdate van dinsdag heeft het bedrijf laten weten dat er een einde komt aan de ontwikkeling van eigen games voor het Stadia platform. Met het besluit worden de eigen game studio’s gesloten.

Google geeft aan dat de focus nu vooral is gericht op de verdere uitbreiding van de techniek en het platform. Google laat weten;

“Het kost jaren tijd en significante investeringen om de allerbeste games van nul te ontwikkelen, en de kosten ervoor blijven exponentieel stijgen. Onze focus ligt bij het verder bouwen aan de bewezen technologie achter Stadia en het verbreden van zakelijke samenwerkingen. Daarom hebben we beslist dat we niet verder investeren in het brengen van exclusieve content van ons intern ontwikkelaarsteam Stadia games & Entertainment na de games die op korte termijn gepland zijn”,

Google gaat daarnaast wel meer samenwerkingen aan met gamepartners voor de ontwikkeling en publicatie van nieuwe titels.

Vorig artikelWachtwoordextensie van iCloud-sleutelhanger vrijgegeven voor Chrome
Volgend artikelSony verkocht afgelopen jaar 4,5 miljoen exemplaren van PlayStation 5