Sony: Nog maanden problemen met PlayStation 5 voorraad

De voorraad van de PlayStation 5 is nog altijd beperkt. Al enkele maanden is de console vrijwel niet te verkrijgen. Veel gamers wachten totdat ze met de PS5 aan de slag kunnen. Het zal volgens Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan alleen nog maandenlang duren voordat de productieproblemen zijn opgelost en de productie zal oplopen. 

Productieproblemen Sony

Sinds november is de PlayStation 5 te verkrijgen op de markt. Nog altijd zijn er enorm veel consumenten welke nog niet beschikken over de nieuwe console. Sony kampt met flinke productieproblemen, waardoor er een beperkt aantal consoles gemaakt kunnen worden.

Volgens Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, zal het bovendien nog maanden gaan duren voordat de problemen zijn opgelost. Tegenover Financial Times laat Ryan weten dat er geen garanties zijn of de console beschikbaar is voor de kersperiode van 2021.

Tekort aan chips

De problemen ontstaan vooral door het tekort aan chips. Vanwege de huidige coronapandemie is de vraag naar elektronica flink toegenomen, waardoor er een beperkt aantal chips beschikbaar zijn. Naast Sony zijn er ook problemen rond de auto-industrie gericht op de chip productie.

Vorig artikel3 opties voor gave domotica die je kunt installeren om van je huis een smart home te maken
Volgend artikelZiggo start met uitzending Formule 1 in 4K-kwaliteit